Loading...

Baest - Danse Macabre

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 03-09-2018

Tracklist

01. Crosswhore
02. Hecatomb
03. Danse Macabre
04. Atra Mors
05. Messe Macabre
06. Ritual
07. Vortex
08. Ego Te Absolvo

Mocht Morbid Angel er ooit mee stoppen, dan heeft het in het Deense Baest een aardige opvolger in het vizier. Nee, dat moet ik anders zeggen denk ik: Baest gaat door waar Morbid Angel er na hun betere albums mee ophield zich op rauwe oorspronkelijke death metal te concentreren. Danse Macabre is de eerste langspeler van de band die in 2015 is opgericht.

Daarmee bedoel ik niet dat Baest probeert iets na te spelen, maar dezelfde sfeer tracht te evenaren. De band brengt namelijk enorm vette (old school) death metal, maar dan niet de groovende Zweedse melodieuze soort (ok, soms wel een beetje) maar vooral de donkerdere Amerikaanse. Of misschien beter nog: een pakkende combinatie daarvan.

Afwisselende, beweeglijke tracks als het titelnummer Danse Macabre en afsluiter Ego Te Absolvo doen in mijn beleving - zeker qua sfeer - niet onder voor klassieke tracks van oudere collega's. Ook Altra Mors is een heerlijk nummer, in het trage middenstuk enorm dreigend, met een vette gitaarsolo als bonus.

De nog jonge band Baest levert met Danse Macabre een van de betere albums in dit genre van dit jaar af, vind ik. Een zuivere productie, een technisch adequate uitvoering, de typerend rotte sfeer, de oergrunt van Simon Olsen en de wisselwerking tussen sfeer en snelheid zijn de pluspunten. Hier kan Baest mee vooruit!

Mattias Melchiorsen - Bass

Sebastian Abildsten - Drums

Lasse Revsbech - Guitars

Svend Karlsson - Guitars

Simon Olsen - Vocals