Loading...

Beastmaker - Eye of the Storm

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 24-08-2019

Tracklist

01. Eye of the Storm
02. Shadows
03. My Only Wish
04. Celestial Glow

Beastmaker is een Amerikaans powertrio dat pas sinds 2014 bezig is, maar al een hele waslijst aan releases op z'n naam heeft staan. Ik kende de band overigens nog niet. Eerder verschenen twee langspelers: Lusus Naturae in 2016 en Inside The Skull in 2017, daarvoor had de band in 2015 al EP You Must Sin uitgebracht. In 2018 kwam de band met maar liefst tien EP's voor de dag, simpelweg getiteld EP. 1 tot en met EP. 10, waarvan dan later weer compilaties op CD werden uitgebracht, waarop de EP's per twee zijn gebundeld. Logisch ....

Aangekomen in 2019 is het dan weer tijd voor een nieuwe EP, onder de titel Eye Of The Storm. De vier nieuwe nummers verschenen eerder al digitaal in eigen beheer, inmiddels is de band opgepikt door Shadow Kingdom, dat voorziet in een fysieke release. Het zou hierdoor kunnen zijn dat Beastmaker wat meer aan naamsbekendheid kan gaan werken, want voorgaande releases verschenen nou niet bepaald voor een groot publiek - hoewel, beide genoemde albums verschenen via Rise Above.

Na beluistering snap ik op zich wel dat Beastmaker nog geen groot publiek gevonden heeft. Daarvoor is hun muziek veel te weinig bijzonder. De band brengt een soort mix van heavy rock en klassieke, epische metal, met lichte doom-invloeden. Een vergelijking met Pagan Altar ligt wat mij betreft direct op de loer, qua geluid dan, het ontbeert Beastmaker namelijk aan beklijvende nummers. Shadows (afwisselend slepend en groovend) en Celestial Glow (fijne zware riffs en lekker dreigende atmosfeer) zijn twee prima nummers waar ik best naar kan luisteren; de andere twee zijn echt te simpel.

Het eerlijke maar oubollige karakter spreekt me wel aan, deze retro-stijl doet het de laatste jaren ook gewoon goed natuurlijk. Maar eerlijk gezegd is er op dit vlak wel beter materiaal voorhanden. Ik heb zelf absoluut een zwak voor deze stijl, maar heel interessant vind ik deze release helaas niet. Ik ga eerst maar eens eerder werk van deze band beluisteren, misschien dat dat me beter kan bekoren.

Trevor William Church - Guitar, Vocals

Andy "Juan Bonham" Saldate - Drums

John Michael Tucker - Bass, Vocals