Loading...

Behemoth - In Absentia Dei

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 21-01-2022

Tracklist

01. Evoe
02. Wolves Ov Siberia
03. Prometherion
04. From The Pagan Vastlands
05. Blow Your Trumpets Gabriel
06. Antichristian Phenomenon
07. Conquer All
08. Lucifer
09. Ora Pro Nobis Lucifer
10. Satan's Sword I Have Become
11. Ov Fire And The Void
12. Chwala Mordercom Wojciecha
13. As Above So Below
14. Slaves Shall Serve
15. Chant For Ezkaton 2000 e v.
16. Sculpting The Throne Ov Seth
17. Bartzabel
18. Decade Of Therion
19. O Father O Satan O Sun!

We are together, and together, we shall conquer all

Behemoth zette het podium in vuur en vlam, toen de band een al meer dan honderd jaar verlaten kerk op het platteland van Polen innam, om een wereldwijd stream-evenement op te voeren. We schrijven 5 september 2020, midden in de pandemie, dus ook Behemoth maakt van de nood een deugd. Het verschijnsel live-stream is inmiddels volledig ingeburgerd, al is het ook in deze alternatieve kunst-stroming de truc om kaf en koren te scheiden.

Laat het dan maar aan Behemoth over om een werkelijk spectaculaire show neer te zetten. Lokatie en bijbehorende atmosfeer zijn ijzersterk gekozen, en natuurlijk is de band in topvorm. Daarnaast wordt er vakkundig gebruik gemaakt van vele extra's, zoals de spreekwoordelijke bomen en granaten; en figuranten en rijkelijk aanwezige attributen dan wel visuele affecten om de show - en daarmee vooral de sfeer! - nog verder aan te vullen.

Hoe lekker makend het visuele aspect ook in de oren klinkt, het enige dat ik letterlijk hoor is de muziek, want uiteraard is mijn promo audio-only. Okay, youtube helpt een beetje om de sfeer mee te krijgen, maar 'het echte werk' is toch zo veel vetter. Nummers als Evoe, Conquer All, Bartzabel, afsluiter O Father O Satan O Sun! stelen mede de show, maar uiteindelijk is dit gehele optreden een grote audio en visuele happening.

Na meer dan een jaar sinds de opvoering van de show, is In Absentia Dei verkrijgbaar in een verbluffende hoeveelheid aan formaten, speciaal voor hen die het gemist hebben of deze obscure happening opnieuw willen beleven! Uiteraard digitaal, maar ook op CD, vinyl, blu-ray, en diverse combinaties daarvan. Mocht je er indertijd niet 'live' bij zijn geweest - zelfs God was er niet, hahaha - dan is In Absentia Dei een welkome goedmaker.

Nergal - Vocals, Guitars

Inferno - Drums, Percussion

Orion - Bass, Vocals

Seth - Guitars, Vocals