Loading...

Black Oak County - Back For Blood

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 24-02-2023

Tracklist

01. Back For Blood

Na de succesvolle reünieshow van de band op het Made In Esbjerg-festival van vorig jaar, waar voormalig zanger en gitarist Niels Beier terugkeerde naar de band, bewijst het Deense hardrock-kwartet dat ze aan de plaatselijke top staan met hun explosieve optredens. De aanstaande splinternieuwe single met de zeer toepasselijke titel Back For Blood is dan ook een voorbode voor meer!

Met een snelle, massieve en donderende riff, veel drumfills om op los te gaan en een verpletterende baslijn, nodigt Black Oak County je uit in hun vertrouwde maar vernieuwde sonische universum. Met Beier en Kristensen die de vocale partijen delen op een gevaarlijk aanstekelijke hook, en tal van gitaarsolo's die ervoor zorgen dat je je favoriete luchtgitaar aan diggelen speelt.

Back For Blood combineert melodie en pakkendheid enerzijds, met kracht en energie anderzijds, op de best mogelijke manier. Aanstekelijke hardrock uit het klassieke boekje, verpakt in een hedendaagse sound. Met de vermaarde Jacob Hansen aan de productionele knoppen klinkt de muziek als de spreekwoordelijke klok. Aanrader voor de liefhebber van bands als Black Stone Cherry en Shinedown.

Niels Beier - guitar, vocals

René Kristensen - bass, vocals

Jack Svendsen - guitar

Mike Svendsen - drums