Loading...

Black Oath - Ov Qliphoth and Darkness

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 21-06-2013

Tracklist

01. Esbat (Lamiae Sinagoge PT.2)
02. ..For his coming
03. Sinful Waters
04. Scent of a Burning Witch
05. Witch Night curse
06. Drakon, its shadow upon us
07. Ov Qliphoth and Darkness
08. ..My Death

Black Oath is afkomstig uit het Italiaanse Milaan en actief sinds 2006. Pas na drie jaar debuteert de band met een selftitled EP, waarna de releases, in de vorm van singles, splits en EP's, elkaar in hoog tempo opvolgen. In 2011 werd zelfs de tijd gevonden voor een volwaardig debuutalbum The Third Aeon, dat nu in juni 2013 een vervolg heeft met Ov Qliphoth and Darkness. Black Oath speelt een mix van klassieke heavy, en doom metal en laat zich vooral inspireren door horror, heksen en andere duistere en occulte praktijken.

Trage tempo's, logge riffs en melodie. Dat klinkt tegenstrijdig, maar is dat zeker niet. De lange nummers liggen heerlijk zwaar op de maag, maar blijken uiteindelijk prima verteerbaar. Zeker in combinatie met de zang is dit prima beluisterbare metal, met klassieke invloeden. Inderdaad, uiteraard Candlemass, en ook de jaren '80 heavy/doom metal hybride; maar verwacht geen copycat. En met klassieke invloeden bedoel ik niet alleen heavy metal, maar zeker ook het toetsenwerk, luister maar eens naar het intro van Witch Night Curse.

Om de open deur dan maar helemaal in te trappen: origineel is deze klassieke doom metal dus ook al lang niet meer. Maar qua sfeer en beleving kan ik het prima vinden met Ov Qliphoth And Darkness. De slepende passages worden op gepaste tijd afgewisseld met good old heavy metal in een iets opzwepender tempo. Dat daarin dan ook nog flitsende solo's zijn te horen is mooi meegenomen. Een goed voorbeeld daarvan is Drakon, Its Shadow Upon Us.

Overigens kent de LP (vinyl) versie een best interessante bonustrack. Black Oath geeft hier een eigen kijk op het nummer Ave Satanas van het debuutalbum van het Amerikaanse Acheron (1992). Van oorsprong black/death metal, maar in deze cleane versie in een moderne productie klinkt dit nummer nog altijd lekker krachtig. Maar ook zonder deze laatste track is het prima genieten van deze klassiek geschoolde doom.

A.Th. - Guitar, Vocals

Paul V. - Bass

Chris Z. - Drums