Loading...

Black Rabbit - Warren of Necrosis

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 23-01-2020

Tracklist

01. La Bestia
02. Internal Death
03. Black Rabbit
04. A Path Profound

Black Rabbit uit Apeldoorn is opgericht in 2014, door Jelle en Hidde, de beide gitaristen van de band. Ze kenden uiteraard de eerste bezettingsperikelen voordat het huidige kwartet een feit was, maar vanaf 2017 begon de agenda serieus voller te lopen. Begin januari 2020 is dan de tijd gekomen voor een eerste tastbare wapenfeit: de vier tracks tellende debuut-EP Warren of Necrosis.

Hoewel de band zichzelf een thrash/death metalband noemt, hou ik het toch vooral op een klassieke thrashband, waarbij heel af en toe de invloeden van death metal in hun muziek te horen zijn. Voorbeelden die ik meen te horen zijn vooral Slayer, Testament en Exodus; de muziek van Black Rabbit heeft dan ook een lekkere old school vibe. Luister maar eens naar het lekkere felle Internal Death, dat in het midden een heerlijk ouderwets stukje Slayeriaanse midtempo dreiging laat horen. Aansluitend een spetterend gitaarsolo-duel en het plaatje is wel compleet denk ik zo. Daarvoor heeft La Bestia al een goede indruk gemaakt als opener, lekker krachtig, maar ook afwisselend.

Het enige aspect dat wel wat meer aan death metal doet denken is de rauwe schreeuw/grunt van brulboei van dienst Pieter. Sowieso laat deze muziek een ongekunsteld karakter horen. Naturel, een sobere productie, soms zelfs bijna live klinkend. Ik vind het wel een verademing ten opzichte van moderne, te veel opgepoetste releases van tegenwoordig. Het heeft juist wel z'n charme dat er af en toe eens een klein oneffenheidje (in een overgang bijvoorbeeld) te horen is. Desalniettemin is de basis best strak, drummer Max weet overduidelijk van wanten.

Met het nummer Black Rabbit laat het viertal goed horen ook - of juist - te overtuigen in het tragere, en daarmee ook meer dreigende, tempo. Een fijne afwisseling ten opzichte van de meer uptempo, beukende passages. Het afsluitende A Path Profound gaat dan ook weer verder in een iets hoger tempo (opnieuw hallo Slayer) al zal Black Rabbit nergens snelheidsrecords breken. Ik vind het juist wel prettig aan de composities van deze band dat ze qua snelheid nergens over the top gaan, maar juist meer doordacht hun tracks lijken samen te stellen.

Voor een debuut hoor ik zeker aardige ideeën voorbij komen. Er mag nog wel wat gesleuteld worden aan de strakheid, maar de old school aanpak van deze stijl spreekt me aan. Veel pakkend midtempo werk, degelijke riffs, leuke breaks en tempowisselingen, lekker in gehoor liggende melodieën en leads, en doordachte nummers. Alles bij elkaar een belofte voor meer om naar uit te kijken.

Jelle Brekelmans - Guitar

Hidde Hofland - Guitar

Pieter Beemsterboer - Vocals, Bass

Max Hendriks - Drums