Loading...

Black Rainbows - Pandaemonium

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-06-2018

Tracklist

1. Sunrise
2. High On Hell
3. The Sacrifice
4. Grindstone
5. Supernova & Asteroids
6. Riding Fast Til The End Of Time
7. I Just Wanna Fire
8. The Abyss
9. 13th Step Of The Pyramid

Black Rainbows brengt al een aantal jaar een heerlijke mix van stoner en space-rock ten gehore. Daar is op hun zesde album Pandaemonium hopelijk niks aan veranderd; en waarom zouden ze ook. In den beginne was er nog wel eens sprake van wat garage / punk-invloeden, maar die zijn 'gelukkig' helemaal uit de muziek verdwenen. Alles wat deze Italianen uitbrengen heb ik tot nu toe verslonden; ik heb hier echt een zwak voor.

Om zo duidelijk mogelijk te kunnen maken waar Black Rainbows voor staat denk ik dat ik het best kan verwijzen naar het nummer I Just Wanna Fire. Een mix van groove en psychedelica in optima forma; zo tripperig als wat, met lekkere spacy elementen, en tegelijkertijd toch heerlijk pakkend dankzij een swingende groove. En vergeet ook het spetterende gitaarwerk niet! Wat wil ik eigenlijk nog meer?

Opvallend genoeg doen nummers als The Sacrifice en The Abyss (Black Night!) me erg aan Deep Purple denken, daar waar juist Black Sabbath over het algemeen als voorname invloed vermeld wordt. De muziek van Black Rainbows is dan ook erg jaren '70, en haalt de invloeden bij meerdere bands uit die roemruchte jaren. Daarnaast worden ook de beste jaren '90 stoner-doom-tradities niet vergeten, getuige een track als Grindstone.

Black Rainbows gaat 'gewoon' door waar ze met mijn kennismakingsalbums Hawkdope (2015) en Stellar Prophecy (20160 gebleven waren. Naar aanleiding van diverse heruitgaven heb ik recentelijk ook debuut Twilight In The Desert (2007) en EP Holy Moon uit 2013 (weer) eens beluisterd; maar ik vind toch echt het meest recente trio albums het lekkerste klinken. Een meer gepolijst geluid laat de muziek nog prettiger wegluisteren, zonder aan kracht in te boeten. Liefhebbers schaffen Pandaemonium direct aan!

Gabriele Fiori - Guitars, Vocals

Giuseppe Guglielmino - Bass

Filippo Ragazzoni - Drums