Loading...

Blasphemous Fire - Beneath The Darkness

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 13-09-2023

Tracklist

01. The Eclipse And Birth
02. Heavenly Bodies
03. Pleasure Of Suffering
04. The Torture Of Being
05. The Pale Colors
06. Allowed Wishes
07. The First Victim
08. Compulsion Of The Hand That Kills
09. Those Who Die Dwell In Me

Blasphemous Fire is een death metalband uit de Portugese stad Lissabon. De band werd in 2016 opgericht onder de naam Summon, waaronder ze tot 2022 actief waren. Vervolgens vindt de naamswijziging plaats, en aansluitend was het tijd voor het debuutalbum: Beneath The Darkness.

Op hun debuut brengt het kwartet pure death metal, die herhaaldelijk wordt afgewisseld met occult klinkende doompassages. Vocaal ligt de nadruk op diep gegrom, dat keurig de gitaarlijnen volgt. Daarmee wordt weinig ruimte gelaten voor vocale afwisseling. Uitzonderingen daarop zijn misschien The Torture Of Being of Allowed Wishes, waar wat ander stemgebruik verwerkt is. De logge, trage passages klinken mij dan weer als muziek in de oren, ik hou erg van dit soort doom-death.

Deze vorm van death metal is niet heel toegankelijk, waar het gedempt klinkende geluid nou niet bepaald aan bijdraagt. Ik vind het echter enorm bijdragen aan de duistere, misschien zelfs wel occulte atmosfeer. Een enkele keer wordt de muziek wel erg eenvoudig gehouden, zoals bijvoorbeeld met Heavenly Bodies. Hier is het al wat makkelijker om je te laten meevoeren met de toch wel pakkende grooves. De snellere stukken daarentegen maken het de luisteraar al minder gemakkelijk.

Het is hier vooral zwelgen in duister en smerigheid, zonder sprankje hoop of zelfs maar een streepje licht. Ik mag er graag naar luisteren!

Ricardo Towkuhsh - Bass

Andrecadente - Drums

D.S. - Guitars

N. - Guitars, Vocals