Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Bloodgod Lanceert Nieuwe Muziekvideo ‘t Schrickelik Tempeest

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 11-05-2018

De Utrechtse metalband Bloodgod, met leden die hun sporen verdien(d)en in Hymir, Disquiet, Playe, Nuestros Derechos en Agents of Entropy, heeft een nieuwe gloednieuwe video uitgebracht: "‘t Schrickelik Tempeest". Sinds het debuut "Pseudologia Phantastica" uit 2013 is Bloodgod uitgegroeid tot een bekende naam in de Nederlandse metalscene. De band deelde het podium met bands als Cryptopsy, Skeletal Remains en Terrorizer, en speelde op verschillende festivals, waaronder Big Ass Metal Fest, Angelfest Doetinchem en het Friese Brotherhood Fest.

Nederlandstalig metal-nummer ontstaan uit de puinhopen van de Utrechtse Domkerk

Op 1 augustus 1674 werd de Utrechtse domkerk getroffen door een tornado. Het verwoestende noodweer werd omschreven als 'schrickelik tempeest'. Het middenschip van de kathedraal veranderde in puin, dat vervolgens 150 jaar bleef liggen. Bloodgod raakte geïnspireerd door deze bizarre geschiedenis, met het Nederlandstalige "‘t Schrickelik Tempeest" als resultaat:

Bloodgod [NL]