Loading...

Bloodphemy - In Cold Blood

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 17-06-2019

Tracklist

01. Psycotic Breakdown
02. Spree Killing
03. Bloodline
04. A Barbarous Murder
05. Mental Atrophy
06. S.P.E.
07. Out Of The Box
08. Chamber Of Horrors
09. Worship Me
10. L' Uomo Delinquente

Bloodphemy werd aan het begin van deze eeuw opgericht in Amersfoort door Edwin Nederkoorn en Winfred Koster. Zoals je uit de achtergronden van deze heren mag afleiden (Pleurisy, Bodyfarm en Khaoz), is deze band erop uit om de wereld weer een stukje smeriger te maken met een partij ouderwets lompe death metal. Buiten eigen beheer release en een ep, verscheen het eerste echte album Bloodline pas in 2017. Vervolgens traden Olivier van der Kruijf (Grindpad) en Robin Zwiep (Khaoz) toe tot het gezelschap om het nu voorliggende In Cold Blood te gaan opnemen.

In Cold Blood staat bol van dynamisch uitgevoerde deathmetal. Precies zoals ooit werd voorgeschreven eind jaren '80 begin jaren '90. Maar toch weet Bloodphemy het boeltje zonder meer spannend te houden. Zo krijg je meer tempowisselingen voor je kiezen dan een gemiddelde seriemoordenaar slachtoffers kan maken. En dan worden de nummers ook nog eens mooi aangekleed met allerhande toffe licks, harde grooves, scherpe hooks en mooie doomy passages. Je zou bijna denken met een progressieve act van doen te hebben maar niets is minder waar. Nummers als het wervelende Psychotic Breakdown en het spannende A Barbarous Murder hakken verrekte lekker weg. Heel vertrouwd en fel.

En dan hebben we te maken met een uitermate verzorgd en fris geluid. En dat allemaal zonder dat er aan kracht ingeboet wordt. Zo klinkt de oude school toch lekker modern. De lichte echo op de diepe gromstem van Olivier de Kruijf geven het hakwerk een aangenaam kwaadaardig tintje mee. De naam Immolation komt regelmatig in mijn gedachten bovendrijven als ik naar deze combinatie zo luister. Het is maar vluchtig.

Kortom, In Cold Blood bevat het perfecte voer voor de conservatieve deathmetalhead dunkt mij. Een uitstekende soundtrack voor de seriemoordenaar die om moorddadige inspiratie verlegen zit.

Winfred Koster - guitars

Edwin Nederkoorn - drums

Robin Zwiep - bass

Olivier van der Kruif - vocals

Michel Alderliefsten - add. guitars