Loading...

Bloodsin - Extinction Complete

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 24-02-2024

Tracklist

01. Festering Retribution
02. Last Mistake
03. Transcendence
04. Society Unmade
05. Daily Kill
06. Death By Design
07. Torment As Existence
08. Farmed For Limbs
09. Bleed And Choke

Bloodsin is een band uit het oosten des lands die in de jaren '10 een paar goed ontvangen death metal-albums uitbracht - ook hier besproken. En heel eerlijk: ik wist niet dat deze band nog bestond, het voorlaatste wapenfeit Mass Extinction dateert van begin 2015.

Het nieuwe album Extinction Complete dat eind vorig jaar uitkwam (en qua titel en thema naadloos aansluit op die voorganger) drukt mij echter keihard met m'n neus op de feiten. Na maar liefst acht jaar 'gewoon' weer een nieuwe plaat; maar dan wel met een nieuwe zanger (Michel Lucarelli) en een gewijzigde muzikale insteek.

Want ik beschreef hierboven Bloodsin's muziek als death metal, daar is anno 2022 / 2023 al een stuk minder sprake van. Tegenwoordig zet het vijftal vol in op overrompelende bulldozer-thrash. Gezien de nieuwe zanger lijkt me dat ook volkomen logisch, want zijn agressieve strot is gemaakt voor de klassieke thrash / crossover-sound.

Al sluipen er echt nog wel stiekeme death-invloeden in de muziek, zoals niet alleen het zeer aanwezige drumwerk, maar ook sporadische gitaarriffs en -leads laten horen (zoals in Last Mistake bijvoorbeeld). Zeker wanneer het gaspedaal even wordt losgelaten wordt de muziek wat logger en komen de death-elementen bovendrijven.

Los daarvan weet Bloodsin een authentieke thrash-plaat neer te zetten, voorzien van eigentijdse elementen. Misschien voor de hedendaagse (jonge) metalfan wat te rauw en te weinig hi-fi geproduceerd, maar dat is juist een aanpak die ik wel kan waarderen.

Michel Lucarelli - Zang

Henri Andres - Gitaar

Laurens Bos - Gitaar

Peter Timmer - Bas

Patrick Sonnenberg - Drums