Loading...

Blut Aus Nord - Memoria Vetusta III - Saturnian Poetry

Gepost in Reviews door Marko op 17-10-2014

Tracklist

1. Prelude (1:22)
2. Paien (7:55)
3. Tellus Mater (6:20)
4. Forhist (8:56)
5. Henosis (7:28)
6. Metaphor of the Moon (8:12)
7. Clarissima Mundi Lumina (8:27)

De Franse black metal kameleons van Blut Aus Nord komen elk jaar wel met een album, of een split, of een EP; en in 2014 zelfs van alle smaken één release. Persoonlijk keek ik erg uit naar het derde deel van de Memoria Vetusta reeks, want de meer industriële richting van de 777- en Liber- trilogieën konden me niet heel erg bekoren. Memoria Vetusta I en II waren echter heerlijke black metal platen en hoera, ook III bevat veelal atmosferische black, met ook hier af en toe een cleane stem, zoals ook op 777 – Cosmosophy al te horen was.

Eerst een hele dikke vette ‘WAUW’ voor het artwork. Necrolord (Kristian Wåhlin, 1971, Gothenburg, Zweden) bewees al op Emperor’s In the Nightside Eclipse dat hij een getalenteerd kunstenaar is, maar deze hoes is werkelijk waanzinnig mooi.

Muzikaal gezien is het een logisch vervolg op de I en II versies van deze reeks, lekker sfeervolle black metal, met perfect getimede intro’s in de lange nummers, met de tweede helft van het nummer Forhist als ultiem voorbeeld. Zo’n nummer mag van mij wel een uur doorgaan. Het gas gaat er ook regelmatig op en dan klinkt Blut Aus Nord gewoon heel erg gaaf. En daar ga ik het bij laten, dit album is gewoon gaaf, goede songs, geweldig artwork, alles past mooi bij elkaar.

W.D. Feld - Drums, Keyboards, Electronics

Vindsval - Vocals, Guitars

GhÖst - Bass