Loading...

Broken Lingerie - Lying Words

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 13-06-2015

Tracklist

01. Crucified Decay
02. Mile 69
03. Lying Words
04. Confessions
05. Lose Control

"Girls got rhythm"

Vrouwen en rock 'n' roll, altijd een goede combinatie. Vooral wanneer blijkt dat die rock gespeeld blijkt door die vrouwen. Broken Lingerie blijkt een nog jong damesgezelschap afkomstig uit Spanje. De band is opgericht op 1 maart 2012 in Madrid, waarna eind april 2014 een eerste muzikale uitwerpsel verscheen: vijftrack EP Lying Words. Ok, een beetje laat, maar wij hebben deze nog niet zo heel lang geleden aangeboden gekregen; dus vandaar nu alsnog een beetje aandacht voor de Spaanse jongedames.

Uiteindelijk is de muziek die we te horen krijgen niet zo heel ingewikkeld. Simpele hardrock met een punky insteek, waarbij dat laatste aspect 'm vooral in het rauwe, het ongecompliceerde zit. Dat geldt ook voor de behoorlijk basic productie, die daarmee perfect bij deze muziek past. Rechttoe rechtaan akkoorden, eenvoudige maar doeltreffende beats en opvallend: heldere en toch krachtige zang; dit alles overduidelijk met plezier en energie gebracht. De muziek klinkt eerlijk, recht uit het hart. Dat is het wel zo'n beetje: Muziek met 'cojones'.

De basale hardrock-deuntjes zijn voorzien van veel melodie, catchy riffs en al even pakkende refreintjes, de muziek ligt dus uitermate lekker in het gehoor. Gezien het muzikale gehalte ligt een vergelijking met de oldschool rockchicks van Girlschool voor de hand, alleen waren die een stuk lelijker (het oog wil ook wat natuurlijk).

Met opener Crucified Decay laat de band meteen het best van zichzelf horen: lekker stampende heavy rock met een catchy insteek. Dat pakkende geldt even later vooral voor Mile 69. Het is niet moeilijk voor zo'n ouwe rocker als ik om me door dit soort muziek te laten opvrolijken. (Korte) nummers als titelnummer Lying Words en Confessions raken me door het gebrek aan afwisseling net wat minder. Al blijft het voetje onverminderd meetappen op het swingende ritme van vooral die laatste.

Hopelijk raakt Broken Lingerie hun hun passie voor de pure hardrock niet kwijt. Ook al is hun muziek verre van vernieuwend, ik vind het een verademing tussen allerlei nieuwerwetse eenheidsworst.

Raquel Díaz - Vocals, Guitar

Sara Pérez - Bass, Vocals

Ale Adán - Guitars, Vocals

Raquel Palomo - Drums, Vocals