Loading...

Bushido Code - The Ronin

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 17-04-2021

Tracklist

01. The Ronin
02. Aftermath
03. Stench of Cowards Rot
04. Relic War
05. Prelude to Battle
06. 1600
07. Harvest
08. Loyalty
09. Benevolence

Soms moet je gewoon terug naar je roots. Niemand weet dit beter dan het uit Pennsylvania, U.S.A. afkomstige neo-thrash metal squadron Bushido Code. Deze band van scene-veteranen is verheugd om terug te keren naar hun muzikale basis met hun aanstaande volledige release The Ronin, en smelt de gezichten van metalheads en hardcore liefhebbers over de hele wereld. Hun sound mixt naadloos de invloeden van thrashers als Testament en Metallica met een flinke dosis hardcore invloeden van All Out War, Agnostic Front en Buried Alive. Dit alles culmineert in een krachtig arsenaal aan gruizige zang, crunchy riffs en daverende breaks.

Met wortels die diep in de Pennsylvania-hardcore scene doordringen, werd dit kwintet, opgericht in 2017, en zoals zoveel geweldige bands, geboren uit de oer-slijk van hun lokale scene. Ze kwamen snel op in de gemeenschap en werden zeer gerespecteerd in de wereldwijde undergroundscene van de heavy muziek. Bushido Code-leden hebben een sterke broederschapsband en toewijding aan hun vak, waardoor deze samenwerking heel natuurlijk, authentiek en nauwkeurig aanvoelt.

Bushido Code koos een samoerai-geïnspireerde naam om hun eigen persoonlijke waarden weer te geven: onbevreesd zijn en gedreven door hun doelen om de hoogste mate van opoffering te bereiken voor waar ze in geloven en waar ze aan toegewijd zijn. Met hun eerste twee releases, The Dying Virtues: Volume 1 + 2, was de band in staat om hun visie te geven op een crossover thrash-geluid dat je onbeschaamd naar de keel vliegt. Na internationale erkenning te hebben gekregen in Europa, Japan en Australië, kijkt de band er naar uit om hun fanbase te bereiken met hun vervolgrelease, die hun aanwezigheid binnen de internationale metal / thrash / hardcore crossover-scene moet gaan bevestigen.

Het nieuwe album gaat over Da Shi, een Ronin-samoerai die door de tijd heeft gereisd, op zoek naar een krijger die waardig genoeg is om hem te helpen het meest eervolle offer te bereiken: de dood. Geen enkele demon of heilige is echter nog waardig genoeg geweest. Het is een episch verhaal, maar een logische keuze voor een band die de wereld als geheel wil veroveren. Laat je door Bushido Code meevoeren in hun krachtige muzikale reis, die door middel van meer hedendaagse metalcore-invloeden het klassieke crossover-genre nieuw leven inblaast. Geniet van deze intense muziek!

Kyle Bull - Guitar

Rocco Legato - Drums

Mike Ledet - Vocals

Derrick Voricci - Guitars

Shaun Barr - Bass