Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

CD-presentatie Distillator, 19 mei Metropool, Hengelo

Gepost in Specials door Marc Brouwer op 20-05-2017

Op 19 mei werd in het poppodium Metropoolte Hengelo de CD-presentatie gehouden van Distillator's tweede langspeler "Summoning the Malicious". Het beloofde een gevarieerde avond te worden met nog twee andere bands die de zaal mochten opwarmen.

Als eerste verscheen de hardrockformatie Wasteland Viper uit Enschede op het podium. Ook hier betrof het een presentatie, en wel van hun onlangs in mei uitgekomen debuut EP "Unleash The Beast". De band brengt stevige en adequaat neergezette hardrockstampers, waar het publiek zeker oren naar had en waarmee de toon van de avond was gezet.

Caffas Rain mocht het feestje voortzetten, door hun zeer groovende death metal aan ons ten gehore te brengen. In juni vorig jaar heb ik de plaat Yersenia Pestis nog beschreven en was daar al behoorlijk enthousiast over. En tot mijn aangename verrassing mochten de mannen van Caffas Rain dus ook een deuntje spelen op het Distillator feestje. En dat deden ze voortreffelijk. Het optreden begon wat stroef, omdat het geluid nog niet helemaal naar behoren stond afgesteld. Maar de geluidsman verstond zijn vak, en naarmate het optreden vorderde werd ik compleet meegezogen door hun gave optreden. Buiten het feit dat ze een goed optreden hebben neergezet heb ik genoten van drummer Pim en vooral vocalist Kay: die kerel heeft mijns inziens een zeer goede vocale inbreng bij Caffas Rain. Een zeer goede keuze om het publiek op scherp te zetten voor wat nog komen gaat

Na mijn review van Distillator's Summoning the Malicious was ik eigenlijk een beetje in tweestrijd over deze band. Toen ik op Stonehenge Distillator heb zien spelen was ik eigenlijk direct verkocht. Oude thrash, goeie sound en zeer energiek. Maar bij het schrijven van mijn review ontbrak er naar mijn idee iets op CD. De hele nutteloze discussie die blijkbaar nogal nodig wordt geacht over de technieken of originaliteit van een band doet me nooit zoveel. Maar wat ik dus miste op de CD kon ik nog moeilijk plaatsen. Laten we wel zijn, het is gewoon een kneiter-puike plaat geworden

Eigenlijk zakte me de moed een beetje in de schoenen toen Distillator aan hun optreden begon en ik dacht: neeeee, waarom!?!? Is het dan toch een toevallige momentopname geweest op Stonehenge dat ik een goeie Distillator zag? Immers was op Stonehenge het geluid ook verre van acceptabel. Maar daar sloeg de band zich blijkbaar wel doorheen. Maar hoe zit het dan met al die optredens en tours met de groten der aarde. Die weten toch ook wel waar ze mee te kampen krijgen. Ook hier had de geluidsman blijkbaar even de tijd nodig om de puntjes op de i te zetten. Maar de beste man kan blijkbaar toveren, en bij het tweede nummer "Mechanized Extincense" begon het naar mijn grote tevredenheid zeer duidelijke vorm aan te nemen wat ik dus miste.

Distillator is in mijn beleving een ouderwetse, goede live band. Tegenwoordig hoor je heel veel overgeproduceerde cd’s en bij gebrek aan een degelijke geluidsman en/of eigen ervaring komt menig band live gewoon niet goed over. Hier krijgen we echter een spetterende, knallende en energieke cd presentatie voorgeschoteld. En wat werd ik hier gelukkig van; ik had het in eerste instantie gelukkig mis. De band glorieert gewoon op hoog niveau en bruist van de energie. Dit is een pure, moddervette en spetterende thrash metal CD-presentatie geworden en dus een groot feest, waarbij het publiek eigenlijk compleet uit zijn naad ging en echt oldschool het dak er af werd geblazen. Een dikke 10 voor deze complete avond! Onnie!

Caffas Rain [NL], Distillator [NL], Metropool [NL], Wasteland Viper [NL]

  • Onnie!

    Door Chris van der Aa op 20-05-2017 17:49:22

  • Hahaha

    Door Marc Brouwer op 20-05-2017 18:00:48

  • O N N I E !

    Door Johan Wesdijk op 20-05-2017 18:19:00