Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Distillator - Summoning The Malicious

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 18-05-2017

Tracklist

01. Blinded By Chauvinism
02. Mechanized Existence
03. Estates Of The Realm
04. Summoning The Malicious
05. Enter The Void
06. Algorithmic Citizenship
07. Stature Of Liberty
08. The King Of Kings
09. Megalomania

Nadat de debuut CD van Distillator Revolutionaiy Cells in 2015 goed door publiek en pers werd ontvangen, ging het balletje nog wat harder rollen voor het Nederlandse thrash metal trio. De timing van die debuutplaat was werkelijk perfect. De mannen hadden inmiddels al naam en faam verworven in de Europese metal scene. En mede door de timing kon Distillator dus verder met aansprekende optredens. Stonehenge, 70000 ton of metal, een Spaanse tour, en er nog eentje met Metal Church was een goed resultaat. En dit is nog maar een hele kleine greep. Dat de mannen hun liefde voor old school thrash hebben mogen laten horen blijkt wel uit de gezamenlijke toewijding van het drietal.

Dat Distillator pas in 2013 is opgericht in Enschede, daar kan je echter niks van terug horen. In die kleine vier jaar kan je al zeggen dat de kinderziektes er af zijn gespeeld. Nu is het dus tijd geworden voor het tweede album: Summoning The Malicious. Deze is op 1 mei uitgebracht via het Belgische Empire Records.

En jawel, je kan je bos krullen al direct laten gaan waaien met opener Blinded By Chauvinism, direct vanaf de eerste noot vliegen de supersnelle riffs je al om de oren. Getooid met een heerlijke productie van Dennis Koehne (Sodom, Caliban, Melechesh, Exhumer) die de old school metal in een modern jasje heeft gewurmd maakt dit een passend geheel. Duidelijk terug te horen is de opbouw van titelnummer Summoning The Malicious waar veel aandacht aan is geschonken, en dit doet me denken aan de klassieke thrash metal stijl.

Na een goeie 35 minuten hoopt Distillator hun alomvattende boodschap te hebben verkondigd. Het totaalbeeld van vrijheid ! Een goed concept dacht ik zo, want ga maar eens dieper bij je zelf te raden: wat is vrijheid. In ieder geval zijn de heren van Distillator bevrijd door het maken van deze stoere en pure thrash metalplaat. Dit brengt mij tevens bij de te verwachten massale opkomst aankomende 19 mei 2017 te Hengelo, want daar wordt in Poppodium Metropool de cd presentatie gehouden van Summoning The Malicious. En ik ben er bij!

Laurens Houvast - Guitars, Vocals

Frank te Riet - Bass, Vocals

Marco Prij - Drums