Loading...

Capra - Capra

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 17-05-2020

Tracklist

01. Torture Ship
02. Paper Tongues

Gewelddadig plezier met een essentiële boodschap - een beknopte samenvatting van nieuwkomers Capra uit Lafayette, Zuid-Louisiana, USA. Met slechts twee releases in de bagage, hebben ze al de nodige deining veroorzaakt in hun directe omgeving, en het is duidelijk waarom. Hun metal / hardcore hybride is aanstekelijk, energiek, vol creativiteit en daadkracht alsof ze nog steeds het hoogtepunt bereiken van het feit dat ze al hebben gespeeld met Today Is The Day, Eyehategod en The Number Twelve Looks Like You.

Deze tweede release, titelloos, heeft twee nieuwe nummers om je in vast te bijten. Torture Ship gaat binnen de openingsseconden recht op het doel af, met woeste en hyperactieve riffs. De gitaren en bas klinken als een lawine - het soort waar Every Time I Die op gedijt - en de drums slaan meedogenloos à la klassieke Converge. Ze putten ook uit de woede van de onmiddellijke vorige generatie hardcore bands, zoals Oathbreaker en Gouge Away - waarbij ze de invloeden uit heel verschillende stijlen halen, en de resultaten vormden tot hun eigen unieke mix.

Het nieuwste wapen van het arsenaal is te horen in de woeste, bijtende zangstijl van Crow Lotus. Haar teksten staan ​​bol van herkenbare aforismen (denk: Loesje), zowel inspirerend als introspectief: "Wees niet zoals de anderen, sterf niet voor het graf" is slechts een voorbeeld. Ze krijst met zoveel overtuiging dat je de stembanden voelt oprekken, terwijl ze haar frustraties over drugsgebruik en huiselijk geweld op Paper Tongues uitschreeuwt. Deze onderwerpen liggen dicht bij het hart van de band - ze spelen vaak benefietshows ten behoeve van liefdadigheid, wat bewijst dat hardcore nog steeds een gemeenschapsgevoel heeft, waarbij iedereen elkaar helpt.

Capra is zes en een halve minuut niet te stoppen kracht en energie, de band wil nu z'n momentum pakken. Houd je van een hardcore-metal-mix met een twist, en een punk-attitude, dan is Capra jouw ding!

Crow Lotus - Vocals

Tyler Harper - Guitar

Jeremy Randazzo - Drums

Ben Paramore - Bass