Loading...

Carrion - Time To Suffer

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-08-2018

Tracklist

01. So it begins
02. Mutilation
03. Supreme
04. Urge
05. Plague
06. Gingergrind
07. Death from deep within
08. Torment
09. Defiled Sanity
10. In the end there is only death

Carrion is een vijfkoppige death metal band uit Gent, België. De band begon als coverband in 2007, maar groeide later sterk door als death metal band, met een eerste demo in 2008. Na enkele veranderingen in de line-up volgde de opname van een full length CD (Revelations, 2012) bij Brainworks Studio in Enschede. Sindsdien heeft Carrion vele shows en festivals gespeeld, en onder andere Wacken Open Air in 2016 en MetalDays in 2017 op hun repertoire kunnen zetten.

Inmiddels is het 2018, en tijd voor een tweede album: Time To Suffer zal in het leven geroepen worden met een release via het Deense Mighty Music op 22 juni. Brutale death metal met een moderne sound, zo omschrijven de heren hun eigen muziek. Dat klopt zeg ik dan, maar ik zou toch zeker ook de vette groove benadrukken die menig nummer siert. Luister daarvoor bijvoorbeeld maar eens naar de vol-ronkende afsluiters Defiled Sanity en In The End There Is Only Death; terwijl ook Plague er in dat opzicht mag zijn met z'n midtempo groovende headbangstukken.

Dat Carrion echter ook goed is in het van dik hout zaagt men planken-segment hebben we dan al gehoord met Mutilation en Supreme, dat na het instrumentale intro So It Begins een duo vette binnenkomers betekent. Maar net zo goed weten de heren raad met een gezonde portie melodie, getuige een track als Gingergrind, die de meest snelle en brute stukken combineert met melodieuze catchy gitaarlijnen en flarden old school metal. Over old school gesproken: hoor die kettingzaag eens even tekeer gaan in het verder ook volvet groovende Urge!

De vergelijking met Aborted is natuurlijk wel erg cliché in deze context, maar daarom niet minder treffend. De met wiskundige precisie afgemeten dubbele basdrums zijn bijna niet bij te houden en leggen de onontkoombare basis, terwijl de gitaren grossieren in afwisselend laaggestemde riffs en pakkende patroontjes. De bas groovet er lustig doorheen, terwijl een rauwe grunt (van ook hier een Sven, toeval of niet) het plaatje completeert.

Gelukkig blijkt Time To Suffer sterk genoeg om ook zonder de vergelijking met die hooggewaardeerde landgenoten Carrion op eigen benen te laten staan. Qua genre-aanduiding is de vergelijking echter wel degelijk op z'n plaats, en naar het niveau kan Carrion zeker nog toe groeien.

Mathieu Vander Vennet - Guitars

Jan Van den Berghe - Guitars

Sven Van Severen - Vocals

Sam Philipsen - Bass

Gert Stals - Drums