Loading...

Childrain - The Silver Ghost

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 10-05-2019

Tracklist

01. Wake the Ghost
02. Saviors of the Earth
03. The Valley of Hope
04. Saturnia
05. The Silver Walker
06. Interstellar
07. Eon
08. Ten Thousand Moons
09. Omega

Een muzikale band tussen twee broers kan fantastische resultaten opleveren, kijk naar bands als Pantera, Gojira, Arch Enemy, Sepultura, Van Halen… Ook Childrain heeft twee broers in de gelederen; Ini (zang) en Iker Bengoa gitaar). Sinds 2007 zijn ze begonnen met repeteren en het schrijven van nummers. Inmiddels hebben ze in hun thuisland (Spanje) al een EP (A Place Between Hell and Heaven, 2009) en drie albums uitgebracht: in 2009 Life show, in 2011 A Fairy Tale for the Dissent en in 2013 Matheria. Nu is het blijkbaar tijd om de rest van Europa en de wereld, kennis te laten maken met deze Basken. Als live-ervaring hebben ze met Gojira, Hatebreed, Atreayu, Crucified Barbara en Napalm Death het podium gedeeld, en op de grotere festivals in hun thuisland gestaan. Onlangs hebben ze nog met Six Feet Under door Europa getoerd.

Onlangs hebben ze dus hun vierde album The Silver Ghost uitgebracht, dat via Gravition Music Services op de internationale platenmarkt wordt verspreid. Met Wake The Ghost opent het album op zich best wel rustig totdat de zingende broer Ini zijn mond open doet. Gelukkig is dit wel iets waarin de band is gegroeid, de zang is meer gevarieerd dan op de vorige platen. Nu zitten er zelfs clean gezongen stukken tussen. Ik moet er ook wel bij zeggen dat de zang ook niet altijd even goed is te verstaan (het welbekende euvel bij meerdere band uit die regio). Ik moet dan ook wel toegeven dat er wel meer, ook Engelstalige, bands zijn waarvan ik de teksten niet kan verstaan.

Gelukkig is er muzikaal gezien niet veel op de band aan te merken. Naast de broeders Bengoa, zorgen Alvaro Forondo (gitaar), Julen Rodriguez (bas) en Mikel Gomez (drums) voor de nodige muzikale variatie die er voor zorgen dat je voetje van de grond komt en je hoofd knikkebollend (nee, niet van de slaap) op je nek staat. Ik ben wel bang dat de band nooit de dezelfde status zal behalen als eerder genoemde bands. Liefhebbers van melodieuze metal kunnen er echter gerust een luisterbeurt aan wagen.

Iñigo Bengoa - zang

Iker Bengoa - gitaar

Alvaro Forondo - gitaar

Julen Rodriguez - bas

Mikel Gomez - drums