Loading...

Christian Tolle Project - Point Black

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 02-12-2018

Tracklist

01. Point Blank
02. Borderland
03. Since You've Been Gone (Rainbow cover)
04. Proceed With Caution
05. Too Late
06. Fight Another Day
07. Before I Fall
08. Black Friday
09. Don't Make Me Wait
10. Lonely Is The Night (Billy Squire cover)

Christian Tolle is een Duitse multi-instrumentalist die met dit album al zijn vijfde werkstuk aflevert. Ondanks dat er ook enkele gastmuzikanten meespelen, bespeelt hij toch de meeste instrumenten zelf. Alle gitaar- bas- en drumpartijen zijn van zijn hand.

Als gasten heeft hij hulp gekregen van Doug Aldrich en Mathias Dieth die enkele solopartijen hebben mee mogen spelen. Als zangers heeft hij de Nederlander John Cuijpers (Cooper Inc, Ayreon, Praying Mantis) en David Reece (Accept, Bonfire, Sainted Sinners) gebruikt.

Muzikaal gezien zegt hij zelf dat het Classic Rock met een modern randje is. Ik hou het toch maar bij Classic Rock, het moderne jasje haal ik er niet uit. Zeker niet als je ook nog twee covers opneemt die uit de oude doos komen: Since you’ve been gone (1976, Rainbow, Russ Ballard) en Lonely is the night (1981) van Billy Squire.

Ondanks dat dit al het vijfde album is van Christan Tolle’s Project, heeft het bij mij niet de nieuwsgierigheid aangewakkerd om de rest te gaan beluisteren. Liefhebbers van klassieke hardrock wens ik hier veel succes mee.

John Cuijpers - zang

David Reece - zang

Morris Adriaens - toetsen

Christian Tolle - gitaar, bas, drums