Loading...

Confrontation - Aggregat 4

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 05-02-2016

Tracklist

01. Katyusha BM
02. The Great Battle Of The Volga
03. The Six Battles of Courland
05. Demyansk Pocket
06. 800mm Schwerer Gustav
07. Panzer-Brigade
08. Aggregat 4

Death/doom metal uit Nederland, met oorlog als thema; goh, die kennen we nog bijna niet. Evengoed stort Confrontation zich vol overgave in de strijd, met Aggregat 4 als meest recente wapenfeit. Het is de opvolger van EP Fieseler Fi 103 uit 2014, die mij ontgaan is. Ik maak nu pas kennis met deze band/dit duo.

In muzikaal opzicht biedt Confrontation dan ook geen enkele verrassing. Slepende death/doom is wat de klok slaat, waarbij de invloeden voor het oprapen liggen. Dat hoeft op zich niet erg te zijn, maar ook qua uitvoering heb ik het idee dat Confrontation het er zich vrij gemakkelijk van af maakt. Ik hoor niet heel spannende riffs, en ook de vocalen (van Funeral Whore's Roy) laten geen onuitwisbare indruk achter.

Natuurlijk, de muziek groovet heerlijk weg, het hoofd schudt als vanzelf lekker mee; maar de gemene deler hier is behoorlijk voorspelbaar. Zwaar en slepend met een goed gekozen moment tot een spaarzame versnelling trekt Aggregat 4 aan je voorbij. De gekozen naam van de bandcamp- en youtube-pagina's zijn dan ook behoorlijk veelzeggend over het geluid dat de band voortbrengt: met HM2 achter de bandnaam aangeplakt.

Kun je je wel vermaken met bands als Bolt Thrower, Asphyx, Hail Of Bullets, Bodyfarm, Just Before Dawn en aanverwanten, dan zal Confrontation je ook zeker niet vervelen. Echter: het is wel meer van hetzelfde. Luistertip: het afsluitende titelnummer Aggregat 4!

Sven Post - Drums, Bass, Guitar

Roy Grimreaper - Vocals