Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Cradle of Filth - Cryptoriana - The Seductiveness Of Decay

Gepost in Reviews door Daphne Franse op 17-10-2017

Tracklist

01. Exquisite Torments Await
02. Heartbreak And Seance
03. Achingly Beautiful
04. Wester Vespertine
05. The Seductiveness Of Decay
06. Vengeful Spirit
07. You Will Know The Lion By His Claw
08. Death And The Maiden
09. The Night At Catafalque Manor (bonus)
10. Alison Hell (Annihilator cover, bonus)

Joepie, een nieuwe Cradle of Filth promo! Vanaf het moment dat het album Cryptoriana - The Seductiveness Of Decay werd aangekondigd keek ik er reikhalzend en zeer nieuwsgierig naar uit. En nu ik het album mag reviewen nu het eindelijk uit is, ben ik super blij en staat het non stop op repeat! Dit album van de Britse formatie is hun 23ste album alweer en het is wederom een meesterwerk!

Alleen de naam al is meesterlijk: Cryptoriana - The Seductiveness Of Decay, het thema is Victoriaans en dat zie je in het artwork goed terug, maar ook in de teksten is het goed terug te horen. Want iemand luistert niet zo maar naar Cradle of Filth. Bijna alle teksten vertellen een verhaal volgestopt met duistere poëzie, een vleugje erotiek en wat horror, aangevuld met stevig gitaargeweld en Dani's unieke stemgeluid.

Een favoriet nummer vind ik Achingly Beautiful, werkelijk alles klopt aan dit nummer. De intro maakt dat ik weke knieën en kippenvel tegelijk krijg. Dani's lage gegrom en de muziek: heerlijk; de rest van het nummer is heerlijk bruut, dan even zacht om weer naar hard te schakelen. Het klinkt vreemd maar live vind ik Cradle of Filth bijna net zo fijn als een vrijpartij met mijn vriend. Het stuk in Achingly Beautiful met Gregoriaans koor is meesterlijk geniaal en de overgang is heel soepel.

Dat dit album bijna een jaar op zich liet wachten is begrijpelijk. Gitarist Ashok (Marek Smerda) is ditmaal het meesterbrein achter dit album. De band heeft verder mee geholpen om het in elkaar te laten groeien en het eindelijk uit de wieg laten herrijzen om de metal wereld te veroveren.

Ik kan verder weinig minpunten vinden aan dit album behalve dat het met maar acht nummers naar meer smaakt, dat er niet is, jammer genoeg. Ik kijk nu al uit naar het volgende album en tot die tijd laat ik deze lekker aan staan op repeat!

Dani Filth - zang

Lindsay Schoolcraft - keyboards, spinet, zang

Richard Shaw - gitaar

Marek Smerda "Ashok" - gitaar

Martin Skaroupka - drums, keyboards, zang

Daniel Firth - bas