Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Cthuluminati - A Thin Line

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 26-05-2017

Tracklist

1. A Thin Line

Na de twee singles El Lizard Birth en Illumni Fhtagn is het nu de beurt aan de derde en laatste voorbode voor het album Reliqideus. Vandaag heeft Cthuluminati het nummer A Thin Line wereldkundig gemaakt om ons nog meer kennis te laten maken met de wondere wereld van deze eigenzinnige band. Natuurlijk gaat ook deze track gepaard met een goed doordacht verhaal, waarbij tekst en muziek elkaar qua sfeer weer prima aanvullen; zie het maar als een soundtrack.

En wederom kom ik tot de conclusie dat dit trio (aangevuld met sessiedrummer Rick Liefering) weigert in herhaling te vallen. Ten tijde van voorganger Illumni Fhtagn concludeerde ik al dat we met de eerste twee nummers de veelzijdigheid en diversiteit leerden kennen; nou, dat gaat met A Thin Line opnieuw op.

Hoewel de stijl inmiddels een zekere herkenbaarheid genereert, hoor ik vooral in het begin van het nummer genoeg onverwachte ingrediënten. Net als voorheen betreft het dan vooral ingenieuze (in mijn oren dan toch) vervormingen en geluidseffecten, die je niet direct in de extremere metal verwacht, maar voor een behoorlijk driegende sfeer zorgen. Naast de (post-)black metal-roots - die zich gaandeweg het nummer nog wat aan de oppervlakte roeren - blijft psychedelica een voorname bron van inspiratie. Het gebruik op deze wijze, in combinatie met een vette groove, juich ik toe, waarbij vooral het 'jengelende' gitaarwerk opvalt en je mee door het grootste gedeelte van het nummer voert.

Had ik al eens gezegd dat ik uitkijk naar het album? Nou, bij deze dan. Al heb ik begrepen dat dat nog wel een paar maanden op zich laat wachten. Als laatste heb ik nog een tip: morgenavond speelt Cthuluminati in JC Enter in Houten in het kader van Houten Chaos; ga ze even bekijken en beluisteren als je tijd hebt, ik beloof je dat het de moeite waard is!

Hiss Squidniss - zang, gitaar

Calarami - gitaar

Tentaclausz - bas

Rick Liefering - drums

  • Nice!

    Door Peter Hagen op 28-05-2017 20:21:57