Loading...

Darkspace - Dark Space -II

Gepost in Reviews door Edwynn op 13-03-2024

Tracklist

01. Dark -2.-2

Poeh, de nieuwe Darkspace is wel wennen zeg. En ik ben er nog niet uit. Opnieuw een kosmische trip. Ditmaal gegoten in een enkele mal van zevenenveertig minuten groot. We worden deelgenoot van een machtige opbouw. Op weg naar onbekende oorden waar machtige zwarte gaten een eind maken aan de theorieën die aanhangers van de flat-earth-gekte debiteren.

Maar terwijl je zit af te tellen tot de 'jump to hyperspace' gemaakt gaat worden, blijkt die verrekte hyperdrive ineens kapot. Of was de jump niet nodig en was de bestemming dichterbij dan we dachten?

Vragen. Vragen.

Wat overblijft is een meesterlijke doch zeer repetitieve trip die heel hallucinant kan zijn met zijn fraaie verstilde middenstuk, waar dromerige 'spoken word'-samples je langzaam in comateuze toestand brengen, om vervolgens weer terug te keren in de start-stand, die het best te vergelijken valt met een monolithische doom-trip.

Of ik zin heb om dit vaker te ondergaan, zal bepalen hoeveel punten ik wil uitdelen. Voor nu ben ik er zoals gezegd nog niet uit. Het arrangement is prachtig opgezet. En volgens mij is de mix gedetailleerder dan ooit. Intrigerend is -II in elk geval wel.

Wroth - Guitars, Vocals

Zhaaral - Guitars, Vocals

Yhs - Bass, Vocals