Loading...

Dødheimsgard - Black Medium Current

Gepost in Reviews door Edwynn op 28-04-2023

Tracklist

01. Et smelter
02. Tankespinnerens smerte
03. Interstellar Nexus
04. It Does Not Follow
05. Voyager
06. Halow
07. Det tomme kalde mørke
08. Abyss Perihelion Transit
09. Requiem Aeternum

Het hoge Noorden blijkt nog immer een bron voor uitdagende sonische kunsten. Het gevaarlijke van de jaren '90 is er wel een beetje vanaf maar voor extreme doch inventieve metal kun je er nog altijd goed terecht.

Dødheimsgard begon als één van de vele black metalbands uit de zogenaamde second wave. Albums als Kronet Til Konge en het waanzinnige Monumental Possession zijn iconen uit die tijd. De band rond het heerschap Aldrahn bracht al snel nog meer reuring in de tent middels het knettergekke 666 International uit 1999. Een knalharde plaat met black metal als basis maar vol met schurende industrial elementen.

Pas acht jaar later kwam opvolger Supervillain Outcast. De plaat was op dezelfde leest geschoeid maar klonk toch relatief toegankelijk ten opzichte van het werk van ervoor. Opnieuw acht jaar later weet men met A Umbra Omega met dezelfde ingrediënten toch weer een totaal ander beeld te scheppen. A Umbra Omega is vooral theatraler. Wars van alles wat er aan trends leeft en toch heel eigentijds.

Het nieuwste album Black Medium Current - opnieuw acht jaar later!- is dan weer de waanzinnige opvolger van het al zo geweldige A Umbra Omega. Inderdaad een ratjetoe aan stijlen maar de ouderwetse black metal vormt toch het cement. Vooral It Does Not Follow herbergt een ongekende berg spanning. Avontuurlijk met een grote 'A'!

Vicotnik - Vocals, Guitars, Synthesizers, Programming

L.E. Måløy - Bass, Piano, Cello, Theramin

Tommy "Guns" Thunberg - Guitars

Myrvoll - Drums