Loading...

Decayed / Desaster - Desaster Decayed Split 7" EP

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 27-12-2020

Tracklist

01. Desaster - Await The Immolation
02. Decayed - Ritos De Iniciação

Waarom deze single van twee obscure black metalbands, die al uitkwam op 31 oktober, nu nog eens bespreken? Zomaar, omdat ik daar even zin in had. Het Duitse Desaster kende ik al een beetje, Decayed uit Portugal is nieuw voor mij, ondanks dat ook die band al zich al bewezen heeft. Dit is dus pure underground, maar daar mag ik zo af en toe graag eens induiken.

Dit is van beide bands van die muziek die vraagt om patch-vesten, kogelgordels, schedelhoofden, vuisten in de lucht en veel bier. Berucht vanwege het thrashen van de duistere paden van magie, toverde de niet te stoppen Teutoonse krachten van Desaster en de Lusitaanse black metal-horde Decayed een kostbare maar toch helse traktatie voor de die-hard fans. Beide bands bestaan ​​nu meer dan dertig jaar en hun discografieën staan als een huis; nogmaals, als je dit tot nu toe niet hebt begrepen, hebben we maar één term om ze te beschrijven: underground legenden.

Elk van de nummers van deze bands laat geen tekenen van vertraging horen en onthult dat die smerige old school metal nog steeds serieus kont schopt. Vlijmscherp, onrustig voortjagend, boosaardig en nietsontziend scheuren beide tracks voorbij. Zoals het hoort, een krachtige, onheilige metaalaanval. Hier is het nutteloos de Heer te prijzen, tenzij je het kruis naar beneden wijst! Dit is wreed, dit is het pure kwaad, dit is extreem en dit is f*cking underground! En voor het geval je mij niet gelooft, luister vooral zelf:

Desaster:

Infernal - Guitars

Odin - Bass

Sataniac - Vocals

Hont - Drums

Decayed:

J.A. - Guitars

Vulturius - Vocals, Bass

GR - Drums