Loading...

Destruction - Trapped In Lunatic Possession

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 06-02-2023

Tracklist

Tape 1: Bestial Invasion of Hell
Tape 2: Sentence of Death
Tape 3: Infernal Overkill
Tape 4: Eternal Devastation
Tape 5: Mad Butcher
Tape 6: Release from Agony
Tape 7: Live Ruins (Dynamo '87)
Tape 8: Live Without Sense
Tape 9: Cracked Brain

Van een old school band als Destruction verschijnen heruitgaven en compilaties die bijna niet meer bij te houden zijn. Soms officieel, soms officieus, soms overbodig, soms interessant, al is het maar voor een specifieke doelgroep. Deze keer is het de beurt aan de officiële, negen tapes tellende box-set Trapped In Lunatic Possession, die wordt omschreven als een once-in-a-lifetime kans om een stukje Duitse thrash metal-geschiedenis te bezitten, met een complete collectie van het werk van de band van 1984 tot 1990. Op tape!

De negen tapes - zie de tracklist voor de inhoud - zijn gehuisvest in een luxe matzwarte doos, verpakt met zilveren hot foil stempeldruk, waardoor het een echt verzamelobject is. Deze box-set is strikt beperkt tot 1000 met de hand genummerde exemplaren, waardoor de exclusiviteit en waarde voor metalfans is gegarandeerd. Daarnaast wordt de set geleverd met een enorm boek met harde kaft, boordevol nooit eerder vertoonde foto's, en uitgebreide liner notes en interviews, waaronder exclusieve lange interviews met Schmier, Mike, Tommy en Oliver. De set bevat ook een metalen pin, twee gewone patches, een gevormde backpatch, een vlag, vier dubbelzijdig bedrukte posters en een met de hand genummerd certificaat.

Voor de ultieme Destruction-fans bevat de die hard-versie (beperkt tot slechts de eerste 99 exemplaren!) een exclusieve, enorme Destruction-riemgesp, alleen verkrijgbaar in de Darkness Shall Rise-winkel, evenals een genummerd en ondertekend certificaat door opnieuw de vier bandleden. Het geeft maar aan dat de band zelf dus echt betrokken is bij deze release. Dat het een product is dat met zorg is samengesteld is ook goed te zien in onderstaande video, waarin de tape-box uitgebreid wordt voorgesteld.

Inhoudelijk is het zeer lastig om in totaal negen albums hier even te bespreken. Ik ga er van uit dat het bij uitstek Destruction-fans zijn die hierin interesse hebben, en die hoef ik echt niks meer wijs te maken over de Duitse thrash-iconen. Erg leuk vind ik de toevoeging van Destruction's optreden op Dynamo Open Air van 1987, een serieus interessant extraatje. Voor de rest zou ik zeggen: geniet van de klassieke Teutoonse thrash!

Schmier - vocals, bass

Mike - guitars

Tommy - drums (1983-1986)

Oliver - drums (1987-1999)