Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Deus Otiosus - Rise

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 18-07-2014

Tracklist

01. Rising War
02. Iron Rule
03. Don't Fuck With the Dead
04. Breeding Maggots
05. Vultures
06. Walk the Shadows
07. Stand Up and Fight
08. Will and Fear
09. Fall of the West

Rise is de titel van het derde album van het in Denemarken gesitueerde Deus Otiosus. Deze Deense band mag graag graven in de illustere sporen die het death metalgenre in de geschiedenis heeft achtergelaten. Soms neigt het wat naar thrash en soms wat naar black metal. Altijd klinkt het verzorgd en enthousiast.

In die zin verandert er op Rise niet veel. Wat ik in 2012 schreef over Godless, gaat voor Rise min of meer net zo gemakkelijk op. Bij vlagen is de handel lekker lomp zoals in het voor zich sprekende Don’t Fuck With The Dead. Er zijn ook genoeg momenten waarop de band zich van zijn meer geraffineerde kant laat zien. Zoals in het dreigende Vultures. Regelmatig springt het afwisselende gitaarspel in het oor om eens zorgvuldig tegenwicht te bieden aan het diepe gegrom van Anders Bo Rasmussen.

Het echte pluspunt aan de plaat is de mate waarin de zucht naar perfectie is beteugeld. Mochten de producers klaar hebben gestaan met het plamuurmes om de boel eens flink dicht te smeren. Dan heeft er iemand succesvol deze pogingen weten te verijdelen. Rise klinkt op en top metal. Lekker vunzig dus maar wel transparant genoeg om te kunnen volgen wat er allemaal gebeurt op de geluidssporen. Dat past uitstekend bij het materiaal dat zowel als avontuurlijk als oldschoolgebeuk gekwalificeerd kan worden.

Deus Otiosus is denk ik een tweetal decennia te laat gearriveerd om echte aardschokken te kunnen bewerkstelligen. Toch valt er op Rise voldoende te beleven dat iets meer aandacht zeker gerechtvaardigd is.

Jesper Holst - Bass

Anders Bo Rasmussen - Vocals

Peter Engkjaer - Guitars, Vocals

Henrik Engkjaer - Guitars

Jesper Olsen - Drums