Loading...

Devil's Bargain - Visions

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 07-07-2020

Tracklist

01. Sewer Rats
02. Endless Fight
03. No Return
04. Devil's Bargain
05. Sign of the Times
06. Your Disposal
07. Symphony of Silence

Devil's Bargain is een traditionele heavy metalband uit België. Opgericht in 2013 kwam de band in 2017 met een eerste EP / mini-album Deal With The Devil. Daar is nu een opvolger voor verschenen: Visions; na enkele digitaal verschenen singles betekent deze mijn eigenlijke kennismaking met de band.

Direct vanaf opener Sewer Rats is het duidelijk uit welk muzikaal vaatje Devil's Bargain tapt. Deze stijl ligt stevig verankerd in de jaren '80, en roept herinneringen op aan Iron Maiden, Saxon, Judas Priest, Accept, en ook - iets ouder - Thin Lizzy. Oerdegelijk heavy metal uit de oude doos, voorzien van alle gekende elementen: galopperende ritmes, dubbel gitaarwerk, ijle vocalen, pakkende refreinen, en noem het verder allemaal maar op.

Degelijk songmateriaal, lekker in het gehoor liggend gitaarwerk, strakke nummers en een heerlijke old school feel bepalen de sfeer. De productie is gelukkig wel een stuk krachtiger en strakker dan in die goeie ouwe tijd, dat is zo'n beetje het enige aspect waar je aan kunt horen dat dit heavy metal van nu is, en niet al veertig jaar oud. Ook vind ik het prettig om te constateren dat Devil's Bargain zelf al een stuk strakker en ruiger klinkt dan op hun vorige werkstuk - dat ik voor de gelegenheid ook eens beluisterd heb. Deze vooruitgang is dus sowieso een pluspunt. Daarnaast is de band er op het vocale vlak met een nieuwe zanger op vooruit gegaan.

De originaliteitsprijs gaat deze band nooit winnen, maar op de uitvoering valt wat mij betreft helemaal niks aan te merken. Met Symphony Of Silence als epische, iconische afsluiter valt er op de prestaties van de mannen van Devil's Bargain niks af te dingen. De liefhebber van heavy metal van de oude school heeft er met Visions weer een puik plaatje van de lage landen bij.

Arthur Melchior Pagliarini - Vocals

Juan Carlos Galdos - Guitars

Jurgen Van Poppel - Guitars

Dirk Poppe - Bass

Nico Laureys - Drums