Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Diablo Blvd - Zero Hour

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-11-2017

Tracklist

01. Animal
02. Sing From The Gallows
03. Life Amounts To Nothing
04. God In The Machine
05. You Are All You Love
06. The Song Is Over
07. 00 00
08. Like Rats
09. Demonize
10. The Future Will Do What It's Told
11. Summer Has Gone

Ik was in mei 2014 (en uiteraard ook daarna nog) zeer te spreken over het doorbraakalbum Follow The Deadlights van het Belgische Diablo Blvd. Dat de band vervolgens werd opgepikt door Nuclear Blast zal zeker geholpen hebben bij het opstuwen van de bekendheid en populariteit. Na de re-release van het genoemde album komt het Belgische vijftal nu met de opvolger: Zero Hour.

Uiteraard was ik benieuwd welke kant het met de muziek van Diablo Blvd op zou kunnen gaan. De donkere en groovende rock-met-een-metalen-randje van de Zuiderburen nestelde zich via Follow The Deadlights voorgoed in mijn grijze massa. Want hoe donker de muziek qua sfeer ook is, melodie en toegankelijkheid zijn nooit ver weg. Dat beproefde concept blijkt op Zero Hour verder te zijn uitgebouwd, waarbij de band ook niet verzuimd heeft om de opgedane live-ervaringen in het geluid op het nieuwe album terug te laten komen.

Want meer dan voorheen klinkt Diablo Blvd op Zero Hour vooral zeer aanstekelijk. De muziek heeft weliswaar een donkere en harde oorsprong, maar wordt verpakt in kunstig geproduceerde pakkendheid. Grappig genoeg moet ik bij de eerste tracks vooral denken aan Metallica ten tijde van het Black Album en de beide Load-albums. Ik kan bijvoorbeeld niet naar Sing From The Gallows luisteren zonder aan Enter Sandman te denken. En is dat vervelend? Juist niet! Die vergelijking maak ik dan ook (uiteraard) niet willekeurig. De wisselwerking tussen enerzijds 'ruige' rock (metal?) en anderzijds de melodie en de catchyness ervan weten beide bands uitstekend uit te voeren.

Van een puntige rocker als God In The Machine via dreigende nummers als You Are All You Love en The Song Is Over tot een meer zwevende en meeslepende track als (natuurlijk mijn favoriet van het album) Demonize: Diablo Blvd beheerst het allemaal en overtuigt op meerdere fronten. Met de zalvende vocalen van Alex Agnew als extra aantrekkingskracht blijft het ook over langere periode genieten van een uitstekend album.

Andries Beckers - Guitars

Alex Agnew - Vocals

Tim Bekaert - Guitars

Kris Martens - Drums

Jan Rammeloo - Bass