Loading...

Distillator / Space Chaser - Split

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 07-08-2018

Tracklist

Distillator
01. Overture
02. Perceiving Presence
03. Swarm Intelligence
04. Gates of Autonomy
05. Black Magic (Slayer cover)
Space Chaser
06. Intro
07. Virus
08. Waves
09. Tied Down
10. The Adversary

Het Nederlandse Distillator en het Duitse Space Chaser hebben de handen ineen geslagen voor een onvervalst split-album. Beide bands zijn niet echt nieuwkomers, hebben beide ook al twee albums op hun naam staan. Ze doen ook allebei goede zaken in de thrash metal scene die toch weer een soort van opleving heeft.

Distillator is afkomstig uit het oosten van het land (Enschede) opgericht in 2013 door Laurens Houvast (zang,gitaar) en Frank Te Riet (bas) en momenteel met Marco Prij op drums. Space Chaser, afkomstig uit Berlijn en opgericht in 2011, is goed voor twee full-length cd’s, twee EP’s en twee singles. Om het mezelf makkelijk te maken beschrijf ik deze release maar als een LP met een A en B kant. het ding heeft nog eens geen titel ook.

Kant A is gereserveerd voor Distillator. Ze schotelen ons drie nieuwe nummers, waaronder een intro en een cover van Slayer (Black Magic) voor. Geen beter begin dan met het intro genaamd Overture, een 32 seconden durend opwarmertje voor Perceiving Presence. Wat furieus uit de startblokken schiet, lekkere jaren tachtig speed metal met hoge uithalen. Het geheel doet me een beetje denken aan wat Evil Invaders ten gehore brengt en waar Agent Steel en ook Toxik (en vele meer) wel raad mee wisten. Ook Swarm Intelligence en Gates Of Autonomy zijn op dezelfde leest geschreven. Zelfs de Slayer cover lijkt een goede keuze en wordt vol overgave vertolkt.

Kant B wordt verzorgd door het Duitse vijftal Space Chaser. Zij zijn vooral door Bay-Area bands als Overkill, Exodus, en noem ze maar op, geïnspireerd. Ook zij beginnen met een intro genaamd Intro, een 1.30 minuten durend niemendalletje wat ze evenwel hadden kunnen plakken aan het opvolgende Virus. Bay-Area thrash metal ten voeten uit. Deze vergelijking komt voornamelijk doordat de zang van Siegfried Rudzynski wel wat weg heeft van Paul Baloff en consorten. Ook de overige nummers Waves, Tied Down en The Adversary gaan in hetzelfde tempo door.

Al met al een leuke kennismaking met beide bands, wat ook geldt voor fans van de bands. Ik kan niet zeggen welke mij het meeste aansprak, luister zelf maar. De spilt is ook beperkt verkrijgbaar als LP.

Distillator

Laurens Houvast - Guitars, Vocals

Frank te Riet - Bass, Vocals

Marco Prij - Drums

Space Chaser

Sebastian Kerlikowski - Bass, Vocals

Matthias Scheuerer - Drums

Martin Hochsattel - Guitars

Leo Schacht - Guitars, Vocals

Siegfried Rudzynski - Vocals