Loading...

Domkraft - Seeds

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 28-06-2021

Tracklist

01. Seeds
02. Perpetuator
03. Into Orbit
04. Dawn of Man
05. Tremors
06. Krank Blekhet
07. Audiodome

Als een feniks herrijst Domkraft uit de as van hun vorige albums met een apocalyptisch thema op hun derde studio-album Seeds. Het nieuwste album van het titanische Zweedse psychedelische riff-doomtrio richt zich op het idee om uit de ruïnes te komen om opnieuw te beginnen, iets anders en beters te bouwen dan de catastrofe. Midden in de zomerhittegolf van 2020 vertrok het trio naar het westen richting de Baltische Zee naar Welfare Sounds Studio, die is gevestigd in een oud houten huis aan de rand van Göteborg, Zweden. Daar, in een geweldige live-kamer met geleende airconditioning, zweetten de Zweden drie dagen lang samen met studiokoppen Kalle Lilja en Per Stålberg om een ​​nieuw epos neer te zetten dat rauw maar levendig aanvoelt.

Met de nodige lof voor de mixtovenarij van Karl Daniel Lidén (Greenleaf, Katatonia, Lowrider), is het handelsmerk van Domkraft prominenter aanwezig dan ooit, en de ambitieuze lyrische thema's voegen context toe aan de als altijd massieve riffs en hypnotiserende flow.

Domkraft heeft elk element van Seeds opgebouwd met de gedachte aan hoofd-schuddende en potentieel nek-brekende bewegingen. Wervelende nummers als Audiodome, Dawn of Man en het titelnummer Seeds zijn gesloten circuits waarbinnen titanische instrumentale hooks lyrische concepten voeden, om vervolgens terug te cirkelen om de elliptische psychedelica en geestverruimende vocalen te dirigeren.

Oorspronkelijk had Domkraft een voorliefde voor acts als Spacemen3, Monster Magnet, Sleep en Hawkwind, om er maar een paar te noemen. Puttend uit de zwaarste van hun gecombineerde invloeden, creëerde het trio uit Stockholm een ​​geluid dat torenhoge klaagzangen, verbijsterende psychedelica en hypnotiserend minimalisme combineert, hetgeen wordt belichaamd door hun monolithische debuutalbum The End of Electricity uit 2016 en de opvolger Flood (2018).

Seeds is een groove-gedreven heavy rock-utopia, waar de mensheid kan evolueren en zich kan verenigen. Beter leven door monolithisch volume!

Martin Wegeland - vocals, bass

Martin Widholm - guitars

Anders Dahlgren - drums