Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Don Broco - Technology

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-02-2018

Tracklist

01. Technology
02. Stay Ignorant
03. T Shirt Song
04. Come Out To LA
05. Pretty
06. The Blues
07. Tightrope
08. Everybody
09. Greatness
10. Porkies
11. Got To Be You
12. Good Listener
13. ¥
14. Something To Drink
15. Bloody Water
16. Potty Mouth

Na het zojuist besproken Listener krijg ik met Don Broco opnieuw een band voorgeschoteld die eerder geschikt is voor de (alternatieve) pop/rock-markt dan voor het rock- en metalpubliek. Don Broco werd opgericht in 2008, en is afkomstig uit de regio Londen. In 2012 verscheen het debuutalbum Priorities en in 2015 opvolger Automatic. Eind 2017 kwam de videogame Technology op de markt, waarnaar het derde album vernoemd is. Daarvoor verschenen al een aantal singles (Everybody, Pretty, T Shirt Song, Stay Ignorant) die de weg vrij maakten voor wat voor de band een knaller moet gaan worden.

Het blijkt uiteindelijk een behoorlijke mix van stijlen die Don Broco de luisteraar voorschotelt. Er is veel ruimte voor elektronica, maar toch klinkt het gros van de nummers wel enigszins rock-gericht. Nummers aan het begin van het album, zoals Stay Ignorant, Come Out To LA en Pretty laten - tussen allerlei beats door - ook een moderne groove horen, die aansluit bij de klanken van een band als Linkin Park. De gitaar ronkt dan ook bij vlagen op zeer aangename wijze, hoor bijvoorbeeld T Shirt Song en Pretty maar eens.

Ik ben me er van bewust dat het aan mij en mijn muzikale voorkeur ligt dat ik Don Broco nog niet kende. In 2016 stond de band bijvoorbeeld al eens in het Ziggo Dome, en vorig jaar op Pinkpop; aan potentieel publiek geen gebrek dus. Nou wil ik natuurlijk niet voor 'het' metalpubliek spreken, maar ik vermoed toch wel dat Don Broco daar niets te zoeken heeft. Ik hoor eigenlijk nog het meeste raakvlakken met hedendaagse poppy metalcore-acts, die naast wat metal-roots vooral veel elektronica en cleane vocalen laten horen.

Ik heb me laten vertellen dat Technology het hardste werk is dat de band tot nu toe heeft uitgebracht, waarmee dus mogelijk een nog breder publiek kan worden aangesproken. Geholpen door een uitgekiende productie klinkt Technology dan ook als de spreekwoordelijke klok, en laten met name de singles zich aalglad wegluisteren. Zodat je uiteindelijk luistert naar rockmuziek zonder ook maar een scherp randje. Ik heb mijn muziek liever een stuk gevaarlijker.

Rob Damiani - zang, elektronica

Simon Delaney - gitaar

Tom Doyle - bas

Matt Donnelly - drums, zang