Loading...

Doodswens - In Mijn Bloed

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 18-09-2021

Svart Records lanceert met trots het debuutalbum van het Nederlandse vrouwelijke black metal duo Doodswens.

"Lichtvrees" wordt op 3 december 2021 aan de wereld onthuld op cd en digitaal, met vinyl op 14 januari. Doodswens' black metal is een sombere, vervormde golf van negatieve energie volgens de principes van de Scandinavische initiatiefnemers, maar met hun eigen nieuwe organische weerspiegeling van duisternis. Doodswens blaast nieuw leven in het stof van het verleden, geïnspireerd door de rauwheid van de jaren '90 en veroverde de zwarte harten van een nieuwe menigte acolieten terwijl ze de somberheid doen ontbranden.

Opgericht in Eindhoven in 2017 door Fraukje van Burg (zang en gitaar) en Inge van der Zon (drums), brak Doodswens in 2019 voor het eerst uit in de undergroundscene met hun demo, die een rilling door het rottende lijk deed stromen. Met hun debuutalbum "Lichtvrees" opent Doodswens de beerput van de menselijke conditie en geeft stem aan onze somberste emoties via old-school black metal als een vers gegraven graf. Doodswens, die trots gevoelens van innerlijke negativiteit en depressie uitdrukt, heeft de belofte van hun ondergrondse wortels aangenomen en hun eigen atmosferische oorlog van geluid gekristalliseerd op "Lichtvrees", waardoor het een boeiende en boeiende start is geworden.

Met dodelijke overtuiging en intense passie brengen ze hun muziek tot leven op het podium, spelen ze op Roadburn Festival en vele gewaardeerde nachtelijke evenementen, hun cultschande leidde ertoe dat ze werden uitgekozen voor een voorprogramma op Marduk's aanstaande tour door Europa. Als je van je black metal houdt, vooral koud geserveerd, maar met een breedbeeldsfeer, dan zou Doodswens je nieuwe maanloze catharsis kunnen zijn. "Lichtvrees" is een zeer conceptueel werk dat handelt over leven en dood, het bereiken van verlichting en het vervullen van de symbolische doodswens die Doodswens vertegenwoordigt. Werp je schaduw in het onheilige licht van "Lichtvrees" en ontdek een rijzende nieuwe ster in de black metal-kosmos.

Doodswens [NL], Svart Records [FI]