Loading...

Doomsday - Depictions Of Chaos

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 31-03-2023

Tracklist

01. Depictions of Chaos
02. Attaining Heaven by Force
03. Agony Blossoms Fear
04. Soul Deprivation
05. Mask of Sanity
06. Poisoned Disorder

Allemachtig zeg, ik had nooit kunnen bedenken hoeveel Doomsday's deze aardkloot wel niet bevolken. En dan hebben ze ook nog eens geen van allen met doom te maken, des te meer met thrash metal; ook die had ik niet aan zien komen. De Doomsday waar ik het hier over ga hebben is de cross-over hardcore / thrash-band afkomstig uit Oakland, California, USA.

Deze band put hun invloed onder meer uit Sepultura, Slayer, Iron Age, Metallica en Power Trip, met een drievoudige gitaardreiging binnen hun line-up. De band, opgericht in 2018, bestaat uit leden uit verschillende delen van de Bay Area metal- en hardcore-scene. De band heeft eerder verschillende singles uitgebracht die opnieuw zijn opgenomen voor Depictions Of Chaos, evenals de promotape Riff City uit 2022 met een cover uit de ijzertijd, en heeft het podium gedeeld met bands als Gulch, Ripped To Shreds, Municipal Waste, Creeping Death, Omerta, Speed, Dead Heat, Spinebreaker, Earth Down en meer.

De drums en gitaren voor hun meest recente EP Depictions Of Chaos werden opgenomen en bewerkt door Charles Toshio in The Panda Studios met extra zang, gitaren en bas bij Nu Tone Studios. Alle nummers zijn gemasterd door Zack Ohren in Sharkbite Studios en de albumhoes van de EP is gemaakt door Selena Rodriguez.

Zoals we gewend zijn in dit genre zijn de tracks kort, overwegend snel, en explosief. De boze vocalen komen zelfs boven het geweld van de driedubbele gitaaraanval uit. Gelukkig worden de furieuze tracks voorzien van splijtende breaks, die gepaard gaan met volvette grooves. Kijk, zo hoor ik mijn crossover graag! Nummers als opener en titelnummer Depictions Of Chaos en ook Soul Deprivation doen het daardoor heel goed.

Deze jongens draaien niet om de hete brij heen met gimmicks of overproductie, maar zetten vol in op een stormram van moordende riffs en goed geplaatste hooks. Natuurlijk zijn er overeenkomsten met wat er in de jaren '90 uit de hardcore scene aan de oostkust kwam. Maar de geest van de tijd is niet aan deze muzikanten voorbij gegaan, ze geven de muziek een eigen(tijdse) smoel. Dit is zoals mosh in de jaren 2020 mag klinken!

Carlos Velazquez - vocals

Marc Estabillo - drums

Glendon Diaz - bass

Ryan Calaveras - guitar

Michael Chavez - guitar

Robert “Big Rob” DeLorenzi - guitar