Loading...

Dopethrone - 1312

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-09-2016

Tracklist

1. Shot Down
2. Drifter
3. Skag Reek

Dopethrone is afkomstig uit Canada, en geldt aldaar als een van de meest vooraanstaande doom/sludge/stoner metalbands. En dat al sinds 2008. De bandnaam is geleend van Electric Wizard's gelijknamige (derde) album uit het jaar 2000, uiteraard een goede hint naar de muzikale richting. Hochelaga was in april 2015 de laatste langspeler, de split met Fister hebben we hier in het voorjaar ook laten horen; nu is het tijd voor een nieuwe EP: 1312.

De band speelt een vrij voor de hand liggende vorm van sludge-achtige metal: over het algemeen langzaam, met veel fuzz- en andere ranzige effecten om de muziek maar zo smerig mogelijk te laten klinken. Dat hoeft niet per se uit te monden in uitgerekte nummers; Dopethrone weet met rake en doeltreffende, overwegend gruizige riffs redelijk compacte, en soms zelfs pakkende nummers in elkaar te draaien. Ook de hier aanwezige drie tracks zijn binnen twaalf minuten al weer voorbij.

Moddervette, in distortion en fuzz gedrenkte riffs en demonische vocalen vormen de hoofdmoot voor deze muziek. En had ik al gezegd dat deze muziek HEAVY is? Met hoofdletters ja, want dit is zo smerig en zwaar dat ik serieus meen dat dit geen muziek voor watjes is! De liefhebber laat zich echter gewillig en met de trillingen in de onderbuik meevoeren in de vettige sludge-wereld van Dopethrone. Ik wel in elk geval. Van het verslavend trage meeslepende Drifter tot het met obstinate riffs gevulde Skag Reek doet Dopethrone gewoon weer lekker eigenwijs zijn ding.

Vyk - bas

Carl 'Big' Borman - drums

Vincent Houde - gitaar, zang