Loading...

Earupt - Belief Relief

Gepost in Reviews door Kirsten van den Berg op 07-01-2014

Tracklist

01. Freakshow
02. Heaven Came Down
03. Let Go
04. One Step Beyond
05. Voices (In My Head)
06. Belief Relief
07. Space Between Us
08. The Power Within
09. Scandal
10. Memories
11. Lies
12. No More
13. Electrified
14. Killing Time

Ja, waar zullen we eens beginnen? Alle veertien nummers op debuutalbum Belief Relief van de Belgische nieuwkomer Earupt hebben namelijk een heel eigen karakter. Rapmetal, af en toe wat elektronische invloeden en de ene keer wat meer ‘groovy’ dan de andere. Een ding hebben ze wel gemeen: het tempo blijft goed bewaard en allemaal hebben ze die lekkere groovemetal sound.

De Belgen hebben niks om zich voor te schamen met dit eerste album. Het klinkt professioneel, de sound is goed en alles sluit prima op elkaar aan. De cleane, rauwe stem van zanger Rick complimenteert het geheel goed. De vocals (ook de screams die als ondersteuning van de cleane zang dienen) versterken het plaatje dat de band creëert.

Wel worden we even op het verkeerde been gezet met het eerste nummer Freakshow, dat bijna rapmetal te noemen is. Heel veel vaker zullen we dit niet terughoren op het album. De rest van de nummers zijn ook net even wat harder. Persoonlijk favoriet is The Power Within, deze knalt er toch het beste in. De toon wordt in dit nummer al snel gezet, en verliest daarna (letterlijk en figuurlijk) de power niet.

De songteksten lopen uiteen van politieke schandalen (Scandal) tot ludduvudu (Let Go). Erg verrassend zijn de lyrics niet, herkenbaar zijn ze wel. De mannen hebben een kwalitatief hoogstaand staaltje metal neergezet op deze eerste plaat. Zeker het luisteren waard, mocht je een uurtje overhebben.

W. Coyote - Guitar

El Loco T - Guitar

Rick (ashley) - Zang

Klaas - Bass

HVC (the viking wuste) - Drums