Loading...

Ektomorf - Fury

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 25-02-2018

Tracklist

01. The Prophet Of Doom
02. AK 47
03. Fury
04. Bullet In Your Head
05. Faith And Strength
06. Infernal Warfare
07. Tears Of Christ
08. Blood For Blood
09. If You’re Willing To Die
10. Skin Them Alive

Zoltán Farkas is met zijn Ektomorf al weer aardig wat jaartjes een vaste waarde binnen de Europese metalscene. Eigenlijk vind ik dat zowel een plus als een min voor dit Hongaarse gezelschap. Het mag de band worden aangerekend dat ze stug vasthouden aan een stijl die aan geen enkele verandering onderhevig is. Tegelijkertijd tekent dit de houding van de band om te geloven in wat ze doen, en daar hartstochtelijk voor te gaan. Zeker dat laatste vind ik te prijzen. Fury is het twaalfde studio-album, dat met tien tracks en een speelduur van een goed halfuur aan de korte kant is, maar binnen de genoemde marges volop overtuigt.

Ektomorf weg zetten als Sepultura, Soulfly, of eigenlijk alles wat Max Cavalera doet-kloon is weliswaar gemakkelijk, maar hoeft daarom niet minder waar te zijn. Sterker nog, op deze furieus uitgevoerde metal-stijl is de loopbaan van Ektomorf gefundeerd. Luister maar eens naar titelnummer Fury, en probeer dan maar eens niet aan Roots Bloody Roots te denken.

De mix van groove en neo-thrash metal wordt zoals altijd moddervet vertolkt, en ik denk juist dat het die gemeende overtuiging is waar deze band het van moet hebben. The Prophet Of Doom is een harde en agressieve opener waardoor je wil blijven luisteren, waarna je met AK 47 op een heerlijke wijze met die furieuze maar toch groovende thrash (met wat hardcore-invloeden) om de oren wordt geslagen. Tja, hoe voorspelbaar het geluid van Ektomorf dan ook mag zijn, dit is toch wel genieten van goud-eerlijke metal.

The Prophet Of Doom, Infernal Warfare, Blood For Blood en afsluiter Skin Them Alive zijn stuk voor stuk tracks waar de liefhebber van zowel old school als moderne thrash mee uit de voeten zou moeten kunnen. Ik zelf kan op zich prima naar Ektomorf luisteren, de band houdt er op Fury de variatie goed in door vlotte thrash en hakkende groove af te blijven wisselen. Maar ik denk wel dat de band er slim aan heeft gedaan om met Fury een kort, compact album af te leveren. Want na dat half uur geloof ik het ook wel weer. Volgende maand te bewonderen op Nederlandse en Belgische podia.

Zoltán Farkas - vocals, guitar

Szebasztián Simon - guitar

Attila Asztalos - bass

Dániel Szabó - drums