Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Eluveitie - Evocation II - Pantheon

Gepost in Reviews door Daphne Franse op 13-09-2017

Tracklist

01. Dvressu
02. Epona
03. Svcellos II (Sequel)
04. Nantosvelta
05. Tovtatis
06. Lvgvs
07. Grannos
08. Cernvnnos
09. Catvrix
10. Artio
11. Aventia
12. Ogmios
13. Esvs
14. Antvmnos
15. Tarvos II (Sequel)
16. Belenos
17. Taranis
18. Nemeton

Deze Zwitserse band ken ik maar al te goed. Ik heb - net als veel liefhebbers waarschijnlijk - lang op dit album gewacht, Evocation I dateert immers al weer uit 2009. Ik was dan ook heel nieuwsgierig naar de nieuwe samenstelling van Eluveitie, nadat het kenmerkende trio Murphy, Stutter en Henzi zich als Cellar Darling had afgesplitst.

De nieuwe versie van Epona had ik niet verwacht maar vind ik wel erg mooi klinken. De nieuwe violiste en zangeres Nicole heeft ook een erg mooie stem en zingt gelukkig net zo goed als haar voorgangster. Eluveitie heeft haar fans niet teleurgesteld met dit album. Nieuwelinge Fabienne weet te betoveren met de harp in sommige stukjes.

Elk nummer hier gaat over een andere god. Sommige nummers gaan over de geschiedenis over de band, zo is Epona een remake met aangepaste teksten in het Gaelic (Keltisch). Voor de echte fans is Evocation II - Pantheon niet alleen een album vol heerlijke folk metal, maar ook een ontdekkingsreis vol met verhalen uit lang vervlogen geschiedenis. Ik hoop deze band snel in de samenstelling weer eens live te zien spelen!

Chrigel Glanzmann – Zang, gitaar, doedelzak, bodhran, gaita, harp, fluit, mandoline

Kay Brem – Bas

Rafael Salzmann – Gitaar

Nicole Ansperger – Viool, zang

Matteo Sisti – Doedelzak, mandoline, fluit

Alain Ackermann – Drums, percussie

Jonas Wolf – Gitaar

Michalina Malisz – Draailier

Fabienne Erni – Zang, Keltische harp, mandoline