Loading...

Endezzma - Morbus Divina

Gepost in Reviews door Edwynn op 09-03-2017

Tracklist

01. Morbus Divina
02. Black Tempest

Endezzma werd in 2005 in Noorwegen opgericht. Als black metalgezelschap zit je dan heel dicht bij het onheilige vuur. Erg productief is de band niet want naast de langspeler Erotik Necrosis uit 2012 verscheen er slechts nog één EP naast deze nu voorliggende EP of zeg maar gewoon single van deze club. Het is een voorbode van de voor later dit jaar op stapel staande langspeler The Arcane Abyss.

Morbus Divina telt twee tracks die uiterst verzorgde, licht melodieuze black metal bevatten. Alles klinkt uitermate verzorgd en doordacht. Het openende titelnummer kent snelle en groovende passages met melodieus rondzingend gitaarwerk. De dronken voordracht van Morten Shax irriteert aanvankelijk maar blijkt later de honger naar de schreden buiten de lijntjes enigszins te stillen. Want buiten die gekke voordracht is Endezzma eigenlijk heel erg braaf in alles wat ze doet.

Het nummer Black Tempest vervlakt wat dat betreft helemaal omdat Shax hier een vrij gewone black metalschreeuw/rochel laat horen. Het is allemaal verre van slecht en, nogmaals, buitengewoon verzorgd. Maar het ontbreekt ernstig aan de vunzigheid en eigenzinnigheid om als gematigd black metalorkest te kunnen onderscheiden.

Wellicht dat het nakende album deze voorbode in alles teniet gaat doen maar tot die tijd kom ik niet verder dan het predikaat 'aardig tussendoortje' erop te plakken.

Morten Shax - Vocals

Malphas - Guitar

Nihil - Guitar

Skriu - Drums

Aske - Bass