Loading...

Entrails - An Eternal Time Of Decay

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 26-10-2022

Tracklist

01. An Eternal Time of Decay
02. Die to Death
03. Fear the End
04. The Dead
05. Slayed to a Pile of Flesh
06. Open Casket Feast
07. Dead by Evil
08. Inverted Graveyard
09. Autopsy
10. Reborn in Worms
11. Possessed

Zweedse death metal sinds 1990, moge de HM-2 bij je zijn!

Hoewel Entrails werd opgericht in de vroege jaren '90, en dus behoorde tot de "First Wave Of Old School Swedish Death Metal", herrezen ze in het jaar 2008 om een ​​emblematisch lid te worden van wat terecht kan worden aangeduid als de "New Wave Of Old School" in de daaropvolgende jaren. Om te beginnen hadden de opnames van de band altijd overtuigende kracht en sfeer, maar er is altijd ruimte voor verbetering, toch?

Het meest recente album An Eternal Time Of Decay vertegenwoordigt echter een welkome herstart, met meer uitgewerkte en originele nummers die ook uitgebalanceerde technische details bevatten zonder de ouderwetsheid te verliezen. Entrails lijkt gewoon niet te geven om de nieuwerwetse manieren om dingen te doen. Ze houden van hun geliefde genre en proberen het gewoon te eren: als het niet kapot is, waarom zou je het dan proberen te repareren.

Deze muziek is onbeschaamd old school, heel erg in dezelfde geest als bands als Grave en Dismember, en toch slaagt Entrails er in om de ​​zeer rauwe geest intact te houden voor dit genre en deze deuntjes, ondanks dat het ongeveer 30-plus jaar na het begin van die bands is. Fans van het traditionele Swedeath-geluid zullen onmiddellijk de prachtig afschuwelijke tonen van het Boss HM-2-pedaal herkennen; en voor ons fans, we klagen niet naar de verwijzing als zodanig.

Met dit album is Entrails er eindelijk in geslaagd om zijn eigen insteek van een klassieke stijl te vinden, door de riffs met een horrorfilm-thema te mixen, die de liedjes doordringen, terwijl ook veel van de essentie wordt gered door waar de old school Swedeath om draait: een donkere sfeer met punkachtig knallend drumwerk, buzz-saw en down-tuned melodieuze riffs, allemaal goed vermengd met een respectabel niveau van technische vaardigheden.

Verpakt in een strakke productie en toch nog getooid met een beschaafd-smerig geluid probeert de band zich te ontworstelen aan de eenvormigheid van het genre. Luister naar Slayed To A Pile Of Flesh, en bepaal dan voor jezelf of dat gelukt is.

Jimmy Lundqvist - Gitaar

Pontus “Penki” Samuelsson - Zang, bas

Arvid Borg - Drums

Markus Svensson - Gitaar