Loading...

Eshtadur - From the Abyss

Gepost in Reviews door Jenny op 11-10-2020

Tracklist

01. Lowborn Bastard
02. The Adverse Side
03. The Red Door
04. The Fall
05. She The Void
06. All She Wrote
07. Transient Stranger
08. The Oathbreaker
09. The Fear Diffuser
10. Disphased Dimension

Vandaag heb ik een beetje zitten puzzelen. Bij de promo die Wings of Death van label Blood Blast Distribution ontving zit geen achtergrondinformatie, en over de band Eshtadur uit Colombia is niet veel recente informatie te vinden op het internet. Misschien dat ze hun smoelenboek-pagina goed bijhouden, maar daar heeft uw reviewer van dienst niets aan (vanwege een gebrek aan aanwezigheid op dat medium). Op hun eigen website wordt met geen woord gerept over het album dat ik vandaag review, From the Abyss. Raadselachtig...

Wel vertelt de site ons dat Eshtadur staat voor 'de rebellie van de engelen', en dat de band zich vergelijkt met grote namen als Behemoth, Septic Flesh en Carach Angren. Laten we dan maar eens gaan luisteren. Vanaf de eerste seconde knalt Eshtadur je speakers uit, de toon lijkt gezet. Lowborn Basterd geeft ons meeslepende riffs, snelle blastbeats, en volle vocalen. Recent heb ik geleerd dat dat bereikt wordt door een track meerdere malen op te nemen en die opnames voor de opvulling over elkaar heen te plakken. Aangezien Eshtadur maar één vocalist lijkt te hebben vermoed ik dat dit trucje hier ook gebruikt is. Het werkt goed! Dit nummer klinkt echt lekker. The Adverse Side is het kortste nummer van het album en bouwt voort op z'n voorganger met een lekker tempo en veel melodie. Dit wordt vastgehouden in de volgende nummers, tot en met het langste, She The Void.

En dan, zo'n beetje halverwege het album, vinden we het nummer All She Wrote. Ik dacht even dat Bon Jovi de plaat had gekaapt... Wat gebeurt hier nu? Het blijkt een bijdrage van Tunesiër Zaher Zorgati, zanger van power metal band Myrath. Waarom de bijdrage van Zaher vergezeld moet gaan van popmuziek, ik snap het niet. Gedurende het nummer komt de metal weer terug, maar toch... héél vreemd.

Na dit bijzonder intermezzo gaat Eshtadur gelukkig gewoon verder met waar ze mee bezig waren. Een mix van death en blackmetal, met veel melodie, bij tijd en wijle zelfs een beetje orkestraal. Een goede volle grunt vergezelt het snelle gitaarspel, de gitaarsolo's en de blast beats. Zo bruut als Behemoth wordt het niet, en zo symfonisch als Carach Angren en Septic Flesh ook niet. Een goede poging is het wel, zeker geen mislukking.

Wat het idee achter dit album is moet de luisteraar zelf interpreteren uit de tekst, een klein beetje geholpen door de cover illustratie. The Abyss verwijst volgens mij naar een soort opening naar een andere dimensie, een beetje science fiction dus. Een scan langs de albumtracks versterkt dit vermoeden. Als je nadenkt over de omgeving waar Eshtadur vandaan komt, midden tussen de mistige besneeuwde bergen in Colombia, kun je je de inspiratie wellicht een beetje voorstellen.

Al met al een prima album, maar ik kan nog steeds niet uit over All She Wrote...

Jorge López Marín - zang, gitaar, toetsen

Alejandro Betancur - gitaar

Andrés González - basgitaar

Michał Łysejko - drums