Loading...

Evilizers - Solar Quake

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-05-2021

Tracklist

01. Solar Quake
02. U.T.B.
03. Call Of Doom
04. Chaos Control
05. Earth Die Screaming
06. Shiver Of The Fate
07. Terror Dream
08. Disobey The Pain
09. Holy Shit
10. Time To Be Ourselves
11. Ghost

Oorspronkelijk opgericht in 2013 als een Judas Priest - tributeband genaamd Priest Killers, besloot Evilizers in 2017 om origineel materiaal op te nemen onder de nieuwe bandnaam. Ze brachten het album Center Of The Grave uit in 2018, en volgen het nu op met Solar Quake. Dit album is uitgebracht onder het toeziend oog van Punishment 18 Records, en is mijn kennismaking met het Italiaanse vijftal.

Het album begint met titelnummer Solar Quake, en ik ben heel blij om te horen dat ik me geen zorgen hoef te maken over mijn vrees ten opzichte van de standaard melodieuze Italiaanse power metal. Geen mierzoete refreintjes, geen toetsen, maar krachtige, bij vlagen tegen thrash aanleunende metal. Voorzien van zware riffs en een boosaardig klinkende zangstem, en gebracht in een prettig voortdenderend tempo is dit heavy metal die ik prima kan hebben. Ook U.T.B. doet het daarna prima, al is het toch wel even doorbijten om te wennen aan de vrij typische zang. Blijkbaar is de keuze tussen clean of schreeuw een lastige, waardoor het resultaat regelmatig net er tussen in blijft hangen.

Het atmosferische intermezzo is het intro voor Chaos Control, een wat langere en langzamere track vergeleken met de voorgaande twee. Hier gebeurt dan ook net wat meer qua afwisseling. Die lijn wordt doorgetrokken met Earth Die Screaming en Shiver Of The Fate. Vooral aan snelheid wordt aardig ingeboet, het gaspedaal wordt weer goed ingedrukt met Terror Dream, en nog meer met het thrashy Holy Shit, terwijl de power goed hervonden met het Iced Earth-achtige Disobey The Pain. Afsluiter Ghost wijkt wel wat af, en klinkt als een vrijblijvend rock 'n' roll-deuntje, waarop de zanger een beetje probeert om 'echt' te grunten. Eigenlijk best grappig.

Evilizers brengt dus vooral lekkere old school heavy metal, wars van moderne trends of een al te melodieuze inslag. Het is misschien even wennen, maar ik kan best luisteren naar Solar Quake. Bij vlagen een beetje apart, maar mede daardoor wel zo interessant.

Alessio Scoccati - Bass

Giulio Murgia - Drums

Davide Ruffa - Guitar

Fabio Novarese - Guitar

Fabio Attacco - Vocals