Loading...

Extrema - Headbanging Forever

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 15-07-2019

Tracklist

01. The Call
02. Borders Of Fire
03. For The Loved And The Lost
04. Heavens Blind
05. Pitch Black Eyes
06. Headbanging Forever
07. Believer
08. Invisible
09. Paralized
10. The Showdown

Dit uit Milaan afkomstige gezelschap maakt al sinds midden jaren tachtig deel uit van de grote groep muzikanten die ons sinds die tijd regelmatig verblijden met muzikale tonen. Al sinds hun eerste EP, We Fucking Care, mochten ze in Italië toeren met Slayer (Reign In Blood toer). Uit de beginjaren van de band is uiteindelijk alleen maar gitarist Tommy Massara overgebleven; de band line-up is in al die jaren nauwelijks stabiel te noemen geweest.

Hoe kan het dan toch weer zijn dat ik heel de band niet ken, of ook maar ooit van gehoord hebben. Platen hebben ze meer dan genoeg opgenomen (dit is de zevende), ik heb toch ook niet bepaald onder een steen geleefd. Kan het zijn dan ook maar een kleine gemiddelde band is die nooit hoge ogen heeft gehaald in de landelijke muziekbladen. Nu is het er dan toch van gekomen, Extrema (niet te verwarren met Extreme) met Headbanging Forever uitgebracht door Rockshots Records.

Ik moet toegeven: deze Italianen hebben me toch enigszins verrast met deze plaat. Al is het geen reden om meteen naar de (als ze nog bestaan) platenboer te rennen, maar ze toch zeker het voordeel van de twijfel te geven. Ik denk dat ze op menig festival kunnen fungeren als goede opener. Vooral de zang van Tiziano Spigno is zeer acceptabel te noemen, zeker voor Italiaanse begrippen. Al doen de overige muzikanten ook meer dan verdienstelijk hun best.

De productie is goed te noemen, alle instrumenten zijn goed te horen. Een echte ballad hoef je hier niet verwachten, al brengt Pitch Black Eyes toch een klein rustpuntje in het voortrazend geweld. Echte uitschieters zijn er niet, net als mindere nummers. Ik zou zeggen: geef Extrema zeker een kans, er valt immers genoeg te headbangen met deze nieuwe plaat!

Tiziano "Titian" Spigno - Vocals

Tommy Massara - Guitars

Gabri Giovanna - Bass

Francesco La Rosa - Drums