Loading...

Fields Of Troy - The Great Perseverance

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-05-2018

Tracklist

01. Intro
02. Dethroned
03. Aphasia
04. Flame in the Mirror
05. My Temple Broken
06. Face the Giant
07. Condemn the Unknown
08. Shove and Pull
09. Where Bones Have Dried
10. Last Words
11. Doomsayer

Fileds Of Troy wordt in de regio van afkomst, West-Vlaanderen, op handen gedragen; het is een graag geziene gast op de lokale podia. Met Black Rain (2011) en Hardship (2016) had de band ook al een tweetal EP's op het palmares staan. Meerdere wisselingen in de bandbezetting stonden echter een gestage opmars in de weg. Daar moet het recent verschenen album The Great Perseverance dan maar verandering in gaan brengen. Deze albumtitel (volharding, doorzettingsvermogen) vind ik in elk geval een zeer optimistisch signaal van de band zelf.

Zoals zo veel hedendaagse rock / metalbands doet Fields Of Troy niet aan de beperking van genres, of anders gezegd hokjesdenken. Het vijftal weet prima rocksongs neer te zetten die een weloverwogen mengelmoesje vormen, ontstaan vanuit diverse invalshoeken. Zo horen we invloeden van grunge, nu metal, hardrock, maar ook vleugjes metalcore voorbij komen. Dat klinkt misschien net iets te veel van het goede zo als combinatie bij elkaar, maar geloof me, Fields Of Troy weet dat allemaal goed met elkaar te verenigen.

Deze mix klinkt me wel een beetje Amerikaans in de oren, vergelijkingen zijn dan ook te bedenken met acts als Alice In Chains (My Temple Broken), Alter Bridge en Tremonti. The Great Perseverance is geproduceerd door Ace Zec, die onder anderen ook de landgenoten van Diablo Blvd gedaan heeft, en daar hoor ik ook wel wat raakvlakken mee (Aphasia, Condemn the Unknown, Doomsayer). Als laatste moet ik ook nog al eens denken aan het Zweedse Avatar (Dethroned), eveneens een hedendaagse metalband met een breed georiënteerd geluid.

Ondanks alle genoemde vergelijkingen is Fields Of Troy natuurlijk volledig zichzelf, er wordt niets geplagieerd of nagespeeld, juist de combinatie van de verschillende invloeden zorgt voor een min of meer eigen geluid. The Great Perseverance is in mijn beleving dan ook een album dat een breed publiek moet kunnen aanspreken. Ongeacht persoonlijke smaak of voorkeur is dit 'gewoon' een kwalitatief sterk album, dat zowel qua composities als in productioneel opzicht goed in elkaar zit. Toegankelijke heavy rock is denk ik wel de gemene deler waar Fields Of Troy het van moet hebben; wat mij betreft een aanrader!

Louis Soenens - Vocals

Sven Herssens - Guitar, Vocals

Nick Vanduynslager - Guitar

Lothar Ryheul - Drums

Jürgen Elias - Bass