Loading...

Fleshgod Apocalypse, Obscura, The Charm The Fury en meer tijdens Amsterdam Metalfest

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 15-01-2018

Het derde weekend van mei zal er in De Max van de Amsterdamse Melkweg een nauwkeurig geassembleerde (inter)nationale line-up staan, met op het menu een weelde aan metal. Symfonisch, technisch, melodieus en stoner-groove - de klanken die op 19 mei de gehoorbeentjes doen dansen komen van heinde en verre. Amsterdam Metalfest wordt dit jaar gesteund door Buma ROCKS! Deuren openen om 16:00, kaarten kosten €22,50 (excl. lidmaatschap).

Headliner Fleshgod Apocalypse bewijst dat ‘death metal’ en ‘symfonie' een knappe samensmelting kan zijn. Dit gecombineerd met hun Italiaanse theatrale bravado, belooft een spectaculaire afsluiter van de avond te worden. Het uit Duitsland afkomstige death metal viertal Obscura beklimt hiervoor het podium en bezit een technische tovenarij die grenst aan virtuoos, zoals goed te horen op de hooggewaardeerde "Akróasis" (Relapse Records, 2016). Voor The Charm The Fury is dit een thuiswedstrijd! Na een jaar gevuld met high-profile support shows in zowel binnen- als buitenland, is dit melodieuze metalcore viertal eindelijk terug in eigen stad.

De eerste helft van de avond is gevuld met de brute death metal van Italiaanse Hideous Divinity, de ook-Amsterdamse melodeath outfit For I Am King en als ijsbreker de groovy-sludge-blues van Onegodless.

Amsterdam Metalfest [NL], Buma Rocks [NL], Fleshgod Apocalypse [IT], For I Am King [NL], Hideous Divinity [IT], Melkweg [NL], Obscura [DE], Onegodless [NL], The Charm The Fury [NL]