Loading...

Funeral Bitch - The 80's demos

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-04-2020

Tracklist

01. Funeral Bitch
02. Last Laugh
03. Mcmac Attack
04. Fraudulent Fools
05. Omega Man
06. False Prophets
07. Chest Breast Molest
08. Out of Space
09. The Truth
10. Funeral Bitch
11. Omega Man
12. False Prophets
13. Last Laugh
14. Untitled
15. Tunnel of Damnation
16. Pay to Die
17. The Truth
18. Out of Space
19. Fraudulent Fools
20. Chest Breast Molest
21. Untitled
22. Mc Mac Attack
23. Untitled

Nadat Master in de tweede helft van de jaren '80 (naar achteraf bleek maar voor even) uit elkaar ging, verloor Paul Speckmann niet veel tijd aan het vinden van nieuwe muzikanten om mee te spelen. Paul vormde Funeral Bitch (en vlak daarna ook Abomination, maar dat is een ander verhaal) met gitarist Alex Olvera (ook even kortstondig van Znöwhite) en drummer Pete Thomson, en ze brachten twee demotapes uit.

Het demo-materiaal is geremasterd op Suncord audiolab in januari 2020 (Varathron, Gomorrah). De splinternieuwe cover art, speciaal vervaardigd voor deze release, is van de hand van Richard Schouten (Achrosticon, Master Antropomorphia, Massacre).

Het bonusmateriaal bij de twee demo's is het optreden in Exit, Chicago op 22 september 1987 (de tracks 10 tot en met 23). Ze speelden de meeste van de twee demo's plus enkele Master- en Deathstrike-nummers en een paar titelloze en niet-uitgebrachte nummers. De kwaliteit is misschien niet zo geweldig, maar het zijn nou eenmaal de enige Funeral Bitch live-opnames met de heer Paul Speckmann uit de jaren '80!

Funeral Bitch maakt iets dat vooral leek op hele rauwe speed metal, maar net als Speckmann's andere bands uit dezelfde periode liet het ook al iets van een death-thrash-hybride horen. Deze band was vooral (veel) sneller dan Master (of zelfs Death Strike), en bereikte zelfs proto-grind / blastbeat-snelheden. De beide demo's samen tellen negen titels, goed voor een speelduur van maar net iets meer dan een kwartier.

Voor Master- en Speckmann-adepten is dit ongetwijfeld leuk om eens gehoord te hebben; ikzelf vind dat Speckmann wel betere dingen heeft uitgebracht later.

Paul Speckmann - Bass, Vocals

Peter Thomson - Drums

Alex Olvera - Guitars