Loading...

Gama Bomb - Untouchable Glory

Gepost in Reviews door Geert van der Laan op 22-11-2015

Tracklist

01. Ninja Untouchables / Untouchable Glory
02. Avenge Me!
03. Drinkers, Inc.
04. My Evil Way
05. Tuck Your T-Shirt
06. Right the Night
07. She Thing
08. Witching Mania
09. James Joints
10. Raging Skies
11. I Will Haunt you
12. After The Fire

Gama Bomb combineert meedogenloze headbanging materiaal uit de jaren '80 thrash metal met hun liefde voor zaken als videogames en films. Hun oorsprong is gevonden in 2002 waar men drie restricties voor zichzelf op tafel legde: geen cleane gitaren, geen ballads en geen synths toegestaan. Inmiddels hebben de heren al vijf albums op zak waarvan het meest recente album in hun dertiende levensjaar verschijnt met de titel Untouchable Glory.

Zoals altijd klinkt Gama Bomb weer als een klok en is er werkelijk geen speld tussen te krijgen. Natuurlijk staat ook dit keer de nodige humor centraal met titels als Ninja Untouchables / Untouchable Glory, Tuck Your T-shirt In en Drinkers, Inc. Als je daarbij de jolige bandfoto’s bekijkt dan is het plaatje helemaal compleet. Met name een foto waarop de heren als een stel idioten door een straat rennen, weet onherroepelijk een glimlach op je harses te toveren. Muzikaal zijn er uiteraard geen verrassingen te bekennen. Retesnelle thrash metal met hierbij de heerlijk hysterische zang zoals we dat zo gewend zijn. Het enthousiasme en vooral de lol straalt er vanaf het eerst akkoord van af en de heren nemen zichzelf gelukkig ook niet al te serieus.

Het artwork is ook zeker het checken waard met hierop flink wat knipogen naar films. Muzikaal is het wel veel van hetzelfde en menig azijnpisser zal hier dan ook over gaan zeiken. Gama Bomb is gewoon ook vooral een live-band en niet zozeer een studio-band. Met dit album kunnen ze wereldwijd weer alle bühnes bestormen. Als je behoefte hebt aan een flinke dosis energie dan zou ik ze zeker eens live gaan checken.

Philly Byrne - Vocals

Domo Dixon - Guitar

John Roche - Guitar

Joe McGuigan - Bass, Vocals

Paul Caffrey - Drums