Loading...

Gang - Live is All

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 04-10-2015

Tracklist

01. Behind the gate
02. All the fool around
03. Chaos for glory
04. Believer betrayer
05. Total Eclipse
06. Primal Reign
07. Skulls out of genocide
08. All of the damned
09. Make Some Noise… For The Froggies
10. The king became a god
11. Back To Asylum

Eind vorig jaar kwam de Franse metalband Gang hier pas voor het eerst ter sprake, ondanks dat de band dit jaar al 25 jaar bestaat. Inject The Venom betekende mijn kennismaking met deze band. Nu is er al weer een nieuw album uit. Nou ja, nieuw: het blijkt een live-album dat is uitgebracht als zoethoudertje om de tijd tussen twee albums door te komen. Gang geeft aan met een nieuw album bezig te zijn, maar bevindt zich pas in de beginfase.

Live Is All is opgenomen in de zomer van 2014 tijdens het optreden van Gang op het SOS Festival in Radcliffe, Manchester, Engeland. Zes van de elf nummers (inclusief het instrumentale intro Behind The Gate) zijn afkomstig van het laatste album, zojuist genoemd. Twee zijn er van het voorlaatste album V (2010), en twee titels blijken instrumentale vullertjes (Make Some Noise… For The Froggies en outro Back To Asylum). Het grootste gedeelte van de loopbaan van de band wordt dus volledig genegeerd, terwijl er toch keuze genoeg is zou je zo denken.

Opvallend is dan ook dat er tussen de acht 'echte' nummers nog wel ruimte is vrij gemaakt voor een cover. Dat is dan wel weer meteen het beste nummer van het album: Iron Maiden's Total Eclipse krijgt de behandeling die het verdient.

Voor de rest blinkt Gang, zoals verwacht, uit in traditionele heavy metal met alles er op en er aan. Net zo traditioneel als de live-opnames zelf. Live is All is een eerlijke en rauwe live-plaat, zoals het hoort. Maar ja, wie zit hier op te wachten, behalve eventuele fans en/of vrienden van de band?

Sylvain Cotté 'Steve' - gitaar, zang

David Fasquel 'Biggy' - gitaar

Laurent Bocquet 'Bill' - zang

Malo - drums

Philty - bas