Loading...

Goatfuck - Y

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 09-02-2020

Tracklist

01. Ritual Mass Suicide
02. Aboard Terror
03. Century of inner Darkness
04. I Am
05. Suicide Note
06. Under the Sign of the True Light
07. Advocatus Diaboli
08. Retaliation
09. Whisky Slut
10. Drink with Me!

Toen Slaughtered Existence in 2015 na zes jaar uit elkaar viel, waren drummer Marius en gitarist Sascha er als de (offer-)kippen bij om een nieuw project op te starten. Uiteindelijk ontstond een band die een iets andere muzikale richting uit ging, met vooral meer black metal-invloeden; dit werd Goatfuck. Kort daarna werd de eerste demo-cd Century Of The Goat (2016) uitgebracht met Ghoul (ex-Humanitas Error Est) op zang.

In 2017 begon Goatfuck met het opnemen van hun eerste album met behulp van Hunting Diego Records. Na verschillende wisselingen in de line-up werden in 2018 Exithus op bas (Todbringer) en Necrologue op zang (Zeit) omhelsd als verfrissende krachten om de band weer opnieuw op te bouwen. In 2019 werd het album dan 'eindelijk' voltooid en uitgebracht als Y, op CD, tape en natuurlijk ook digitaal.

Met een fuck you-houding speelt Goatfuck een rauwe, verdoemde mix van thrash, speed en black metal, met invloeden van punk. Geen klassieke muziekschema's, geen muzikale grenzen, maar muziek die juist voor henzelf is gemaakt, recht uit het hart, zoals het hoort. Rauw, gemeen, primitief, nihilistisch zijn woorden die ik me hier bij bedenk. Raakvlakken zijn er mijns inziens met gekende acts als Venom, Hellhammer, Toxic Holocaust en Nocturnal. Thematisch en tekstueel wordt de inspiratie gehaald uit de maatschappelijke zelfkant van het hedendaagse harde leven.

Goatfucks geluid en boodschap zijn zeker niet innovatief, maar het is zulke eerlijke, uit het hart gegrepen muziek dat ik er wel een zwak voor heb. Geen fijnzinnigheid, absoluut geen technische hoogstandjes, maar beenharde, basale metal, zoals deze muziek als anti-stroming toch ooit bedoeld is. Proost!

Tobias "Necrologue" - Vocals

Sascha "Koloss" - Guitar

Marius "Mortvs" - Drums

"Exithus" - Bass